Ketterät projektit käytännönläheisesti
Kuvaus
Koulutus tarjoaa kattavan katsauksen ketterän projektin käytäntöihin ja työkaluihin, kuten kehitysjonot, kehityskohteet, julkaisut, tapahtumat ja roolit.
Koulutuksen aikana käydään läpi tärkeimmät ketterät viitekehykset, mukaan lukien suurille kehityskokonaisuuksille tarkoitetut skaalautuvat menetelmät ja hybridimenetelmät.
Organisaation siirtyminen ketteriin menetelmiin on kulttuurimuutos. Vaikutukset ulottuvat mm. rooleihin, projektitoimintaan, projektitiimin organisoitumiseen ja käytäntöihin, sekä asiakas- ja toimittajayhteistyöhön. Koulutuksessa saat käytännön tietoa siitä mitä ketteriin menetelmiin siirtyminen merkitsee koko organisaatiolle.
Useimmat projektit ovat ns. hybridiprojekteja, eli osa projektista voidaan toteuttaa ketterillä menetelmillä ja osassa projektia toimii paremmin suunnitelmavetoinen tai vesiputousmallin kaltainen lähestymistapa. Koulutuksessa selviää miten hybridiprojekti kannattaa suunnitella ja toteuttaa.
Myös ihmisten johtaminen muuttuu, kun projektit toteutetaan ketterästi. Itse itseään johtavaa projektitiimiä on johdettava aivan uudella tavalla. Ketterässä projektiympäristössä uuden johtamistyylin omaksuminen onkin ihmisiä johtaville henkilöille yleensä suurempi haaste, kuin itse menetelmä. Tämä on todennäköisesti ainoa koulutus Suomessa, jossa käsitellään itseorganisoituvan organisaation johtamista.
Projektinhallinta on olennainen osa ketterästi tapahtuvassa kehitystyössä, mutta projektinhallinta on ketterässä projektiympäristössä erilaista, kuin perinteisessä projektiympäristössä. Koulutuksessa selvitetään esimerkiksi mitä on huomioitava ketterän projektin organisoinnissa, suunnittelussa, ohjauksessa, viestinnässä, kustannustenhallinnassa ja riskienhallinnassa.
Hyöty osallistujille
- Hyvä yleiskuva ketteristä menetelmistä
- Ketterän projektin työkalut ja käytännöt tutuiksi
- Ymmärrystä siihen mikä muuttuu projektinhallinnassa, kun projektiympäristö on ketterä
- Käytännön tietoa siitä mitä ketterät projektit merkitsevät koko yritykselle
- Vinkkejä ketterillä menetelmillä toteutetun toimitusprojektin asiakas -toimittaja yhteistyöhön ja toimitussopimukseen
Kohderyhmä
Koulutus sopii organisaatioille, jotka suunnittelevat ketterien menetelmiin siirtymistä tai niiden käytön tehostamista.
Se on tarkoitettu kaikille ketterässä projektiympäristössä työskenteleville henkilöille, kuten tuoteomistajille, projektipäälliköille, Scrum Mastereille, ja toteutustiimeille.
Koulutus on myös suositeltavaa organisaation toiminnan kehityksestä vastaaville henkilöille, koska ketteriin menetelmiin siirtyminen on kulttuurimuutos, joka on jalkautettava kaikkiin organisaation osiin.
Koulutuksen sisältö
-
- Mitä on ketteryys?
- Miksi ketterä?
- Tärkeimmät ketterät viitekehykset: Scrum, XP, Kanban, Lean, Safe
- Hybridimenetelmiä
-
- Ketterä organisaatio ja roolit
- Projektinhallinnan osa-alueet ketterässä projektissa
- Kehitysjonot, kehityskohteet, käyttäjätarinat, tehtävät
- Julkaisujen suunnitteleminen
- Työmäärien arviointi
- Oleelliset tapaamiset
- Laadunvarmistus
- Sidosryhmien hallinta ja viestintä
- Riskien hallinta
- Hankinnat, asiakasyhteistyö
- Itseohjautuminen ja palveleva johtaminen
- Ketteriin menetelmiin siirtyminen liiketoimintalähtöisesti
- Skaalautuvuus ja yhteenveto skaalautuvista menetelmistä: Safe, Scrum of scrums, LeSS, Scrum@Scale, Nexus
-
- Ketterä projektisalkku
- Sudenkuopat
- CASE esimerkkejä
- Yhteenveto
Ohjelma
Päivämäärä | Aloitusaika | Päättymisaika | |
---|---|---|---|
10.6.2025 | 9.00 | 16.00 | |
11.6.2025 | 9.00 | 16.00 |
Peruutusehdot
Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.


PMO manager
Equ Pro