Ketterä vaatimusmäärittely eli käyttäjätarinatekniikka (etävalmennus)

Tarjouspyyntö asiakaskohtaisesta toteutuksesta

Kuvaus

Tämä koulutus toimii osana tuoteomistaja (PO) -koulutusta: ttps://www.taskmill.fi/tapahtumat/tuoteomistaja-po-koulutus. Voit osallistua koko koulutukseen, tai valita kokonaisuudesta omaan kehittymistarpeeseesi sopivan tai sopivat modulit.

Haluatko saada ison kokonaisuuden valmiiksi? Kaksi vinkkiä: pilko tavoite pienimmiksi tavoitteiksi ja keskity yhden asian tekemiseen. Näin saat tekemisestä niskalenkin, ja hommat rullaamaan.

Ketterissä menetelmissä myös määrittelyä tehdään pienissä paloissa. Käyttäjätarinat eli user storyt on hyvä tapa kommunikointiin liiketoiminnan ja IT:n välillä. Ne kirjoitetaan liiketoiminnan kielellä, ja yhteen lauseeseen on upotettu tarvittava asia, tarvitsija ja liiketoimintahyöty.

Koulutuksen rakenne:

  • Käyttäjätarinan malli

  • Kortti – keskustelu – vahvistus (eli 3C: card – confirmation - conversation)

  • Millainen on hyvä käyttäjätarina (INVEST-malli)?

  • Käyttäjätarinoiden pilkkominen pienemmiksi

  • User Story mapping – työkalu

Toteutamme valmennuksen Google Meetillä.

Kenelle koulutus sopii:

Koulutus sopii kaikille tuotteen sisältöä miettiville, kuten liiketoiminnan edustajille, tuotehallinnan edustajille sekä kehittäjille ja testaajille.

Valmentajasta:

Raija Harle, agile coach ja kouluttaja

Raijan intohimona on viedä organisaatiot ketterän tekemisestä aidosti ketterään toimintaan. Hän valmentaa koko organisaation tiimistä johtoon ketterien menetelmien saloihin. SAFen parissa Raija on toiminut vuodesta 2014 lähtien. Hän on toiminut RTE:nä (release train engineer) tuotekehitysjunissa, coachannut tiimejä ja junia, ja kouluttanut SAFea, Scrumia ja Kanbania.

Taskmill on ketterään johtamiseen ja valmentamiseen erikoistunut konsulttitoimisto. 
Tutustu meihin täällä: https://www.taskmill.fi/.

 

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Järjestäjä