Scrumin mittarit ja kehittäminen (etävalmennus)
Kuvaus
Mittarit ovat olennainen osa kehittymistä ja tukevat sprintin katselmointia. On osattava lukea ja tulkita mittareita oikein, etteivät mittarit johda harhaan. Pelkkä velositeetin mittaaminen ja vertailu tiimien välillä johtaa väärille urille.
- Ketterän kehitykset mittarointi
- Burn-down, burn-up, CFD (cumulative fow diagram)
- Operatiiviset ja liiketoiminnan mittarit
- Mittaroinnin sudenkuopat
Että voit parantaa, täytyy ymmärtää nykytila. Mihin kehittäminen aina jumiutuu (ja miksi), ja miten koko kehitysorganisaatio toimii? Kuinka laadukasta tekeminen on eri vaiheissa?
Kehittäjä tuskin pystyn kehittämään nopeammin, viiveet prosessissa ovat niitä merkitseviä.
Käymme tässä valmennuksessa läpi arvovirta-analyysin, ja saat eväät tehdä analyysin omassa organisaatiossasi:
- Tuotekehityksen kulku ja vaiheet
- Vastuuroolit
- Laatu
- Pullonkaulat ja parantaminen
Ota analyysi osaksi arkea: tarkastele kehitysorganisaation tilannetta säännöllisesti, paranna ja varmista, että kehitys sujuu parannusten jälkeen jouhevammin.
Valmentajasta:
Raija Harle, agile coach ja kouluttaja
Raijan intohimona on viedä organisaatiot ketterän tekemisestä aidosti ketterään toimintaan. Hän valmentaa koko organisaation tiimistä johtoon ketterien menetelmien saloihin. SAFen parissa Raija on toiminut vuodesta 2014 lähtien. Hän on toiminut RTE:nä (release train engineer) tuotekehitysjunissa, coachannut tiimejä ja junia, ja kouluttanut SAFea, Scrumia ja Kanbania
Voit osallistua koko koulutukseen, tai valita kokonaisuudesta omaan kehittymistarpeeseesi sopivan tai sopivat modulit. Toteutamme valmennuksen Google Meetillä/Helsingin toimistollamme.
Taskmill on ketterään johtamiseen ja valmentamiseen erikoistunut konsulttitoimisto. Tutustu meihin täällä: https://www.taskmill.fi/
Peruutusehdot
Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.