Paremmaksi pomoksi !- esihenkilön vuorovaikutustaidot kuntoon

Kesto: 1.0 pv
Valitse päivä
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Kuvaus

Luontainen käyttäytymistyylimme ohjaa tapaamme olla vuorovaikutuksessa työssä ja sen ulkopuolella. Voimme kokea jonkun henkilön kohdalla yhteisen sävelen löytyvän helposti - jonkun toisen kohdalla olemme taas heti törmäyskurssilla. Onnistuminen esihenkilönä edellyttää sinulta taitoa mukautua näihin eri tilanteisiin. Tunnistamalla oman ja kollegasi käyttäytymistyylin löydät omat vahvuutesi, kehität vuorovaikutustaitojasi ja ihmisten erilaisuuden ymmärtämistäsi. Valmennuksessa sinulle laaditaan henkilökohtaisen Extended DISC® -analyysi, joka toimii erinomaisena työkaluna löytöretkellä omaan itseesi – ja tukee tavoitettasi kehittyä Paremmaksi pomoksi

Extended DISC® on Suomessa v. 1994 kehitetty järjestelmä, jolla voidaan analysoida, kerätä ja hyödyntää informaatiota sekä ihmisistä että organisaatioista. Nykyisin järjestelmä on globaalisti käytössä yli 50 maassa ja siitä on tehty 55 kieliversiota. Henkilön luontaista käyttäytymistyyliä analysoiva Extended DISC®-järjestelmä on ainutlaatuinen tapa yhdistää liikkeenjohdon ja käyttäytymistieteen teoriat tämän päivän johtamisen käytännön tarpeisiin.

Valmennuksen keskeisenä tavoitteena on oppia omaan Extended DISC®-analyysiin perustuen miten toimimme menestyksellisesti eri henkilöiden kanssa saadaksemme viestimme perille ja parantaaksemme kommunikointia vastapuolen luontaiseen käyttäytymistyyliin mukautuen. Raportin tulosten ja koko DISC-teorian omaksumisen avulla osallistuja kehittää itsetuntemustaan, löytää omat vahvuutensa ja tunnistaa myös omassa työyhteisössään eri käyttäytymistyylien eroavaisuuksia ja niiden vaikutuksia.

Valmentajasi

Olemme Industria Oy:ssä hyödyntäneet Extended DISC® – henkilöanalyysiä yli 25 vuoden ajan sadoissa valmennuksissa ja eri tyyppisissä yrityskohtaisissa haasteissa. Kokeneina valmentajina toimivat Extended DISC Certified Trainerimme Reijo Kivelä ja Jari Valtonen. Tyypillisiä kehitysteemoja ovat olleet: vuorovaikutustaidot (esimiestyö, johtaminen), johtoryhmien ja tiimien kehittäminen, neuvottelutaidot ja itsetuntemus (omat vahvuudet ja kehittämisalueet). Tutustu meihin tarkemmin sivuillamme www.industria.fi

Valmennuksen kohderyhmä ja tavoite

Voit olla uusi tai jo enemmän kokenut esihenkilö, joka tunnistaa hyvien vuorovaikutustaitojen merkityksen omassa työroolissaan. Valmennuksen tavoitteena on tarjota käytännönläheistä osaamista vuorovaikutustaidoissa perustuen osallistujan Extended DISC®-analyysillä määritettyyn luontaiseen käyttäytymistyyliin.

Ohjelma

PäivämääräAloitusaikaPäättymisaika
14.9.20229.0016.00

Ilmoittautuminen ja aamukahvit klo 8.30, valmennus 9.00 - 16.00.

Aikataulua ja ohjelmaa tarkennetaan ilmoittautumisen jälkeen. Valmennuksen hinta sisältää aamu- ja iltapäiväkahvin sekä lounaan.

1. Ennakkotehtävänä osallistujille laaditaan henkilökohtainen Extended DISC®--analyysi

  • Laadinta online-palvelumme kautta muutama päivä ennen valmennuspäivää
  • 12- sivuisen raportin näkökulmana on työrooli ESIHENKILÖNÄ (lisäoptiona muut työroolit: asiakaspalvelu, myynti, asiantuntija, projektityö, osto, toimistotyö)

2. Valmennuspäivän sisältö:

  • Henkilön käyttäytymistyylit DISC -teoriaan perustuen
  • Eri käyttäytymistyylien ominaisuudet vuorovaikutuksen näkökulmasta
  • Henkilökohtaisen Extended DISC®-analyysin purku ja tulkinta
  • Käyttäytymistyylien tunnistaminen
  • Vuorovaikutus eri käyttäytymistyylien välillä
  • Esihenkilön työroolin kulmakivet (mm. vuorovaikutus, kuuntelu, päätöksenteko, ajankäyttö, motivaatio, stressi)
  • CASE-esimerkkejä eri tilanteista

 

3. Työpajat ja yksilötehtävät valmennuspäivän aikana

Osallistavilla työpajoilla ja yksilötehtävillä pyritään syventämään saatua oppia ja myös välittömästi soveltamaan sitä omaan analyysiin ja tilanteeseen peilaten. Näissä ei käsitellä osallistujien henkilökohtaisia analyysejä, vaan aihetta käsitellään yleisellä tasolla, jonka pohjalta kukin käy tuloksia läpi yksilötasolla. Yksilötehtävissä hyödynnetään omaan analyysiin perustuvaa Paremmaksi pomoksi -työkirjaa, jonka sisältämiä tehtäviä alustetaan valmennuspäivän kuluessa (jatko kotitehtävänä).

4. Valmennuksen jälkeen

Osallistujat saavat ”kotiläksyksi” omaan Extended DISC®--analyysinsä perustuvan, yli 40-sivuisen Itsetuntemuksen työkirjan (pdf). Sen avulla osallistuja pystyy kertaamaan jo opittuja asioita ja soveltamaan oppimaansa tietoa eteen tuleviin tilanteisiin

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Järjestäjä
Jari Valtonen
Toimitusjohtaja
Industria Oy
Reijo Kivelä
Senior Partner
Industria Oy
Helsinki
Helsinki