.

PANDEMIA-EXIT PLAN: Miten organisaatiot voivat siirtyä pehmeästi pandemian jälkeiseen toimintaan?

Tapahtuman puheenvuorojen tallenteet ovat katseltavissa ostamalla Jälkitallenteet -paketin! Paketti sisältää myös esitysmateriaalit, siltä osin kun puhujat ovat sallineet niiden julkaisun. Materiaaliarkiston käytölle ei ole aikarajaa.

***

Viime vuosi toi mukanaan ajanjakson, jonka vaikutukset tuntuvat meidän jokaisen elämässä. Mielenrauha on yrityksenä päässyt tarkastelemaan niitä muutoksia, mitä erilaisilla työpaikoilla on otettu käyttöön ja miten muutokset ovat vaikuttaneet ihmisten elämään. Viime kuukaudet ovat tuoneet esille etätyön haastavampiakin puolia ja ihmisten tarve aitoon sosiaaliseen kanssakäymiseen on alkanut nostaa päätään.

Kaikille pandemian torjuntatoimet ja niiden seuraukset eivät ole olleet miellyttäviä. Osalla työt ovat loppuneet kokonaan, yritykset ovat joutuneet konkurssin partaalle, jotkut ovat tulleet lomautetuiksi ja osalla työn määrä on puolestaan moninkertaistunut. Viruksen pelko on pakottanut ihmiset linnoittautumaan koteihinsa, osa ei haluaisi tulla fyysisesti työpaikalle laisinkaan. Ihmiset ovat lykänneet hoito- ja lääkärikäyntejään sairastumisen pelossa. Osalle pandemian aika on ollut suunnattoman yksinäistä, ja joillekin meistä etätyö ei suinkaan ole tarjonnut mahdollisuutta rauhalliseen työympäristöön puhumattakaan huonosta työergonomiasta.

Huhtikuusta 2020 alkaen olemme kouluttaneet ja konsultoineet organisaatioita käsittelemään muutostilanteita, tukemaan henkilökuntaa uusien muutosten hallinnassa, neuvoneet esihenkilöitä oman tiimin tunnetilojen kohtaamisessa sekä valmentaneet ammattilaisia kohtaamaan asiakkaiden poikkeuksellisten vahvoja tunnetiloja ja ennenkaikkea parantamaan omaa jaksamistaan. On kannattavaa panostaa työyhteisöjen ilmapiirin hallintaan poikkeustilanteen vielä jatkuessa ja toisaalta valmistella myös toimiva ”koronan exit-suunnitelma” kriisistä palautumisen eli toipumisen varmistamiseksi.

Monella toimijalla on selkeät suunnitelmat siitä, miten paluu hoidetaan logistisesti, turvallisesti, hygienisesti sekä viranomaisten suositukset huomioiden, mutta suunnitelmissa olisi hyvä ottaa huomioon myös yksilön tukeminen ja jaksaminen - inhimillinen tekijä tai ihmistekijä. Kriisissä olemme itse kukin jonkinlaisessa "selviytymismoodissa" ja monesti pahoinvointi tulee esiin vasta kun siihen on mahdollisuus.

Mielenrauhan ja Wakarun Expert -seminaaripäivä tarjoaa kattavan läpileikkauksen pandemian vaikutuksista, niiden aiheuttaman kuormituksen hallinnasta sekä pandemian jälkeisen ajan eli toipumisen ilmiöistä ja tehtävistä toimista. Tällä hetkellä ihmisten välisessä kanssakäymisessä, vuorovaikutuksessa sekä asiakasrajapinnassa syntyy yhä enemmän tunnepitoista käytöstä. Koulutuspäivä antaa käytännönläheisiä neuvoja sekä toimintamalleja myös haastavien kohtaamis- ja vuorovaikutustilanteiden hallintaan - psykologisen turvallisuuden ja resilienssin merkitystä unohtamatta.

 

Miksi sinun kannattaa osallistua?

1. Opit vähentämään pandemian jälkeistä henkilökohtaista kuormitusta
2. Pystyt hallitsemaan ammattitaitoisemmin pandemian aiheuttamia viestintä- ja vuorovaikutushaasteita
3. Saat ideoita ja avaimia ongelmallisten tai tunnepitoisten tilanteiden ennaltaehkäisyyn
4. Saat ohjeita vaikeiden asioiden puheeksiottamiseen sekä viestinnällisten konfliktien varalle
5. Ymmärrät paremmin konfliktien juurisyitä ja pystyt ennaltaehkäisemään niitä

 

 

Expert -seminaari on tapahtumakonsepti, joka yhdistää valmennuksen ja tapahtuman yhden päivän tehopaketiksi. Tapahtuma toteutetaan virtuaalisena ja lisäksi puheenvuorojen tallenteet on jälkikäteen osallistujien käytössä.

Puhujat

Totti Karpela

TJ

Mielenrauha koulutuspalvelut Oy

Tero Ålander

Vanhempi asiantuntija

Mielenrauha koulutuspalvelut Oy

Mika Vesala

Asiantuntija

Mielenrauha koulutuspalvelut Oy

Ohjelma

27.4.2021

08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
Track 1
08:30 - 09:00
Tervetuloa tapahtumaan! Kirjautuminen Event Appiin (app.oppia.fi)
09:00 - 09:10
Tapahtuman avaus ja johdanto päivään
09:10 - 10:00
Pandemian vaikutukset yleiseen ilmapiiriin
TJ
Totti Karpela
Mielenrauha koulutuspalvelut Oy
10:00 - 10:15
Aika ottaa kuppi kahvia ja venytellä
10:15 - 11:05
Henkilökohtaisen resilienssin kehittäminen
Vanhempi asiantuntija
Tero Ålander
Mielenrauha koulutuspalvelut Oy
11:05 - 11:50
Lounastauko
11:50 - 12:40
Psykologinen turvallisuus ja palaute
Asiantuntija
Mika Vesala
Mielenrauha koulutuspalvelut Oy
12:40 - 12:55
Tauko! Pistäydy pihalla haukkaamassa happea
12:55 - 13:45
Vuorovaikutuskonfliktien maltillinen ja ammattimainen hallinta
Vanhempi asiantuntija
Tero Ålander
Mielenrauha koulutuspalvelut Oy
13:45 - 14:00
Tauko! Venyttele jumiutuneet hartiat vetreiksi
14:00 - 14:50
Viivästynyt shokkireaktio ja henkinen huolto
TJ
Totti Karpela
Mielenrauha koulutuspalvelut Oy
14:50 - 15:00
Aiheiden yhteenveto ja päivän päätös

Osallistuminen

Tapahtuman lipunmyynti on päättynyt.

Jälki-ilmoittautuminen

PANDEMIA-EXIT PLAN: Miten organisaatiot voivat siirtyä pehmeästi pandemian jälkeiseen toimintaan? – Jälkitallenteet
195.00
+ alv %
Siirry ostamaan
Peruutusehdot

Kun paikka tapahtumaan on ostettu, on osallistuminen sitova. Ilmoittautuminen laskutetaan tilauksen yhteydessä (maksutavat lasku yritykselle tai luottokortti). Jos estyt itse osallistumasta tapahtumaan, voit luovuttaa paikan kollegallesi. Peruutusehdot koskevat myös sairastapauksia. Muutoksista tilaukseen tulee olla yhteydessä info@oppia.fi tai Hanne Leinonen p. +358 45 359 9999.

Sijainti

Helsinki Crowne Plaza / Online
Osoite: