Sisäinen auditointi

Kesto: 1.0 pv
Valitse päivä
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Kuvaus

Useat organisaatiot ja sen kehittämisen ammattilaiset painivat kysymysten kanssa:

 • Miten kehittää sisäisiä käytäntöjä?
 • Miten auditointeja toteutetaan käytännössä?
 • Mitä ovat eri standardien vaatimukset ja miten niitä sovelletaan käytännön toimintoihin?

Sisäinen auditointi on erinomainen palautteen hankintatapa siitä, miten ISO-standardien vaatimukset toteutuvat käytännössä. Se on toimintajärjestelmän arvioinnin, ylläpitämisen ja jatkuvan parantamisen väline. Systemaattisesti toteutettuna se tuottaa olennaista materiaalia organisaation strategiatyöhön ja tukee organisaation perustehtävän ja tavoitteiden toteuttamista.

Sisäisen auditoinnin painopisteet ovat organisaation sidosryhmien kannalta olennaisissa asioissa ja kehittämiskohteiden yhteisessä tunnistamisessa. Yhtälailla tärkeitä ovat auditoijien raportoimat toimintojen vahvuudet ja auditointihetkellä kunnossa olleet toimintatavat. Niitä vahvistamalla ja kehityskohteita korjaamalla organisaatio vahvistaa kyvykkyyksiään. Nykyaikainen auditointi on myös tehokasta viestintää kysyjien ja vastaajien kesken, parhaiden käytäntöjen jakamista, tavoitteiden realistisuuden peilausta ja olemassa olevien toimintatapojen kyseenalaistamista.

Koulutuksessa tarkastellaan auditointia organisaation toimintamallien sekä ISO 9001, ISO 14001 ja ISO 45001 -standardien näkökulmasta.

Hyödyt

Koulutuksen osallistujat saavat selkeän yleiskuvan toimintajärjestelmän arvioinnista standardien pohjalta sekä opastusta auditoinnin systemaattisesta toteuttamisesta, kuten organisoinnista, resursoinnista, tulosten käsittelystä sekä niiden hyödyntämisestä.

Koulutuksen käytyään osallistuja pystyy suunnittelemaan, toteuttamaan ja raportoimaan organisaation sisäisen auditoinnin.

 • Saat selkeän yleiskuvan toimintajärjestelmän arvioinnista uudistuneiden ISO-standardien pohjalta.
 • Uutena auditoijana saat perusvalmiudet sisäisten auditointien suunnitteluun ja systemaattiseen toteuttamiseen sekä auditointityökalujen käyttämiseen ja kehittämiseen.
 • Kokeneena auditoijana saat kertauksen auditoinnin perusperiaatteestaja myös vinkkejä miten sisäinen auditointi voisi autta organisaation tavoitteiden saavuttamisessa.
 • Hahmotat auditointien merkityksen organisaation johtamisen, kehittämisen sekä toiminnan tehostamisen, varmentamisen ja tuottavuuden kannalta.
 • Koulutuksen aikana muodostuu verkosto ja osallistuja saa käytännön esimerkkejä keskusteluista ja ryhmätöistä.
Sisältö & aikataulu

Ilmoittautuminen ja aamukahvi klo 8:30

Koulutuspäivä klo 9:00 - 16:00.

Päivän aiheita:

 • Mitä sisäinen arviointi / sisäinen auditointi on: tarkoitus, tavoitteet ja menettely
 • Yhteys liiketoimintaan
 • Sisäisen auditoinnin suunnittelu
 • Auditoijien roolit ja tehtävät – auditointiin valmistautuminen
 • Sisäisen auditoinnin toteutus
 • Auditointitulosten analysointi ja raportointi
 • Tulosten hyödyntäminen jatkuvassa parantamisessa: seuranta, vaikutusten arviointi ja menettelyn kriittinen arviointi

Koulutus koostuu vuorovaikutteisesta sisällön käsittelystä ja harjoitteista esimerkkiaineistoon perustuen sekä organisaatiokohtaisista syventävistä pohdinnoista.

Materiaalit Osallistujat saavat luentomateriaalin. Materiaali sisältää myös erilaisia malleja, työkaluja, työpohjia ja välineitä organisaatiokohtaisen sisäisten auditointien tueksi.
Koulutuspaikka & toteutustapa

Excellence Finlandin etäyhteydellä järjestettävät koulutukset toteutetaan osallistujille maksuttomilla ohjelmilla (Teams, Zoom). Osallistujat saavat tiedon käytettävästä ohjelmasta sekä linkin koulutukseen tervetuloviestin yhteydessä.

Lähikoulutukset järjestämme Excellence Finlandin tiloissa osoitteessa Keilaranta 8, 02150 Espoo.

Vuoden 2022 tulevat koulutukset:

 • 13.12.2022 (etä)

Vuoden 2023 koulutukset:

 • 23.3.2023 (lähi)
 • 12.10.2023 (etä)
Kohderyhmä
 • Sisäistä auditointia jo jonkin verran tehneet tai siitä kiinnostuneet
 • Henkilöt, joiden tehtävänä on toimintajärjestelmien ylläpitäminen ja kehittäminen, esimerkiksi prosessien omistajat, laatu-, ympäristö- ja turvallisuusauditoijat
 • Kaikki, jotka ovat kiinnostuneet löytämään puutteet toimintajärjestelmien tehokkuudessa ja haluavat soveltaa jatkuvan kehittämisen periaatetta.
 • Koulutus antaa myös uuden näkökulman sisäisille tarkastajille.

Sisäisen auditoinnin periaatteiden tunteminen tukee kaiken tyyppisten ja kokoisten organisaatioiden kehittämistä.

ISO 9001 -standardissa korostetaan, että henkilöstön ja auditointia tekevien henkilöiden tulee olla osaavia ja koulutettuja. Sisäinen auditointi -kurssi soveltuu tähän tarkoitukseen.

Toteutamme aiheesta myös sisäisiä valmennuksia ja tuemme asiantuntijatyöllä organisaatioiden sisäisen auditoinnin kehittämistä ja tulosten hyödyntämistä.

Kouluttaja
 • Niina Suuronen
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Myöhemmin kuin 14 vrk ennen kurssia tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssin hinnasta. Jos varattu paikka jätetään peruuttamatta, veloitamme koko hinnan. Jos olet estynyt osallistumasta, organisaatiosi voi vaihtaa osallistujaa kuluitta ilmoittamalla siitä Excellence Finlandille ennen koulutuksen alkua.

Yhteystiedot

Mikäli organisaatiostasi on osallistujia vähintään kolme, pyydä ryhmätarjous!

Leena Huotari

050 5513 663
leena.huotari@excellencefinland.fi

Ohjelma

PäivämääräAloitusaikaPäättymisaika
12.10.2023

Peruutusehdot

Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.
Järjestäjä
Laatukeskus Excellence Finland
Etä
ETÄTOTEUTUS