Jatkuvan oppimisen kulttuuri – kaizen, kunnioitus ja muutosalttius

Kesto: 1.0 pv
Valitse päivä
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Kuvaus

Jatkuvan oppimisen kulttuuri – kaizen, kunnioitus ja muutosalttius

“Having no problems is the biggest problem of all.”- Taiichi Ohno

Organisaation jatkuva oppiminen on erityisesti jatkuvaa yhdessä oppimista. 

Ja kun organisaatio on aidosti oppiva organisaatio, se uskaltaa myös kokeilla. Kokeilevassa kulttuurissa on oivallettu erityisen tärkeäksi teemaksi se, että aidosti kokeilevassa organisaatiossa kokeilun epäonnistuminen ei ole epäonnistuminen. Ei kokeiluissa nimittäin epäonnistuta. Vaan kokeiluissa ’epäonnistuminen’ ymmärretään kokeilun yhtenä loogisena ulostulona. Kokeiluissa kun idea on, että ei tiedetä varmaksi, niin kokeillaan. Siten kokeiluissa yhtä loogista on onnistuminen kuin epäonnistuminen. Ja kun on virheitä sietävä – tai ne ’virheet’ osana normaalia tekemistä ymmärtävä - ja siten avoin ja rohkea ympäristö, niin sellaisessa ympäristössä uskalletaan puhua ja ehdotella hulluja. Kyse on psykologisesta turvallisuudesta, oppimisesta ja oppimiseen uskaltautumisesta.

Jatkuvan oppimisen kulttuurin ytimessä on ajatus oppimisesta oleellisena kehityksen mahdollistajana. 

Ihminen oppii kompleksisia ja systeemisiä kokonaisuuksia parhaiten ja eniten yhdessä, yhdessä työstäen, yhdessä kokeillen, omassa kontekstissa, omista asiakkaista, omassa arvovirrassa ja omasta arvovirrastaan - ja siinä samassa, myös yksilön omat ominaisuudet ja yksilön oma ajattelu kehittyvät. Ollaan jatkuvasti yhdessäoppivan organisaation ytimessä, ollaan innovaatioiden ja oivallusten ytimissä, ollaan kilpailukyvyn ytimessä, ollaan jatkuvan muutoskyvykkyyden ytimessä.

Koulutuksen tavoite on opastaa jokainen osallistuja jatkuvan yhdessäoppimisen filosofian ytimeen sekä erityisesti siihen, miten ja millä rakenteilla luodaan edellytykset tälle jatkuvalle oppimiselle ja ongelmien prosessoinnille. 


Koulutuksen sisältö:

  1. Kaizenin idea jatkuvana oppimisena
  2. Daily Management sekä muut seremoniat jatkuvan oppimisen rakenteena
  3. Muutoksen johtaminen ja johtamisen muutos
  4. Jatkuva oppiminen yrityksen kilpailuvalttina

 

Kenelle koulutus sopii:

Koulutus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita mihin lean-agile-ajattelumalli perustuu ja mitkä teemat ja periaatteet löytyvät sen ytimestä.

Koulutuksen tavoite on saada osallistujat kehittämään omaa ajatteluaan selkeäksi ja niin vahvaksi, että sen perustalle pystyy rakentamaan omaan organisaatioon uutta, jatkuvasti oppivaa kulttuuria, joka pyrkii mahdollistamaan jatkuvan arvontuoton asiakkaille tavalla, jossa ihmiset voivat hyvin ja kasvavat niin ihmisinä kuin ammattilaisina. Koulutuksen jälkeen osallistujilla on käytössään ajattelun työkalut sekä selvä kuva siitä, miten lean-agile- kulttuuri ja tapa toimia/ajatella voidaan luoda ja mitkä voisivat olla selkeät seuraavat stepit kohti tehokasta ja turvallista ympäristöä, jossa työntekijät ovat tyytyväisiä ja asiakkaat haluavat valita yrityksen tuotteet ja/tai palvelut yhä uudestaan.

Koulutus sopii sekä yritysten että julkishallinnon henkilöille.

 

Kouluttajamme: 

Kaikki kouluttajamme ovat kokeneita ketteryyden asiantuntijoita, jotka ovat saaneet erinomaista palautetta opetustaidoistaan sekä asiantuntevuudestaan. Kouluttajamme ovat keränneet vuosien käytännön kokemuksen erilaisista projekteista, rooleista sekä ketteristä tiimeistä ja organisaatioista. Olemme kouluttaneet satoja ihmisiä sekä tiimejä ketteriin menetelmiin ja koulutustemme osallistujat ovat kokeneet saaneensa konkreettisia hyötyjä ketteriin toteutuksiinsa. Tutustu kouluttajiimme tarkemmin tästä.
 

Loihde Advisory - keitä olemme?

Luomme digitaalisen aikakauden menestystarinoita. Yhdistämme datan, pilviteknologian, ketterät toimintamallit ja kokemuksen asiakkaidemme liiketoiminnan kasvuvoimaksi. Tutkimuksemme mukaan asiakkaamme arvostavat erityisesti ratkaisukeskeisyyttämme, kykyämme kuunnella ja ymmärtää heidän tarpeitaan sekä taitoamme tarjota palveluita esitettyyn ongelmaan. 

Asiakkaidemme mukaan he ovat valmiita suosittelemaan meitä muun muassa ketterille muutosmatkoille, digitaalisen liiketoiminnan konseptointiin, dataan ja analytiikkaan sekä sisällönhallintaan - toisin sanoen kaikille alueille, joilla tarjoamme palveluita.

Tutustu meihin ja palveluihimme osoitteessa www.loihdeadvisory.fi

Ohjelma

PäivämääräAloitusaikaPäättymisaika
29.8.20229.0016.30

Early Bird -hinnoittelu poistuu käytöstä 3 viikkoa ennen kurssin alkua. Jos yrityksestänne löytyy useampi kiinnostunut osallistumaan kurssille, niin järjestämme kursseja myös asiakaskohtaisina toteutuksina. Tässä tapauksessa ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan kurssille teille parhaiten sopiva ajankohta. 

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Järjestäjä
Jori Eskolin

Loihde Advisory Oy
Helsinki