Miksi COBIT 2019? Tiedon ja teknologian hallintomalli yrityksen tukena

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

10.9.2021

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Wakaru Oy:n pitkäaikainen palvelujohtamisen valmentaja Jani Iivonen esittelee COBIT® 2019 Foundationin hyödyt yrityksen hallintomallien tukeksi. 

COBIT® 2019 on tiedon ja teknologian hallintomalli organisaatioille (Enterprise Governance for Information and Technology, EGIT). Hallintomallien ymmärrettävyys ja hyödyntäminen yrityksissä on välillä jäänyt hieman kevyeksi. COBIT® 2019 viimeisimpien muutoksien myötä tuo tähän ratkaisuna viitekehyksen, jonka avulla voidaan luoda ja ottaa käyttöön orgnisaation tavoitetilanteen mukainen malli, malli joka on oikealla tavalla mukautettu. 

Hallintomallin kautta tavoitteena on kyetä resurssien sekä riskien optimointiin ja sitä kautta todentamaan mitä ollaan saavutettu. Olemmeko saaneet tehdyillä investoinneilla arvoa tai pystytty todentamaan turhaa tekemistä - varmistaen, että nämä on tehty huomioiden liiketoiminnalliset tarpeet ja saavutukset ovat mitattavissa. Asiat ovat liiketoiminnallisia perusedellytyksiä mutta avaintekijä on se, että pystymmekö oikeasti todentamaan nämä. 

Webinaarissa avaan kokonaiskuvaa siitä mitä COBIT® 2019 pitää sisällään ja mitä asioita tulee ottaa huomioon. Aihealue on sen verran laaja, että esityksen aikana käsitellään vain yleistasolla asiat ja näiden tarkempi käsittely toteutuu COBIT® 2019 Foundation valmennuksen yhteydessä. 

Järjestäjä