WEBINAARI: DevOps ja VeriSM - (epä)pyhä allianssi

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

25.5.2018

Maksuton webinaari
klo10.00-11.00

DevOps ja VeriSM -lähestymistapojen tavoitteena on luoda lisäarvoa tuottavia IT-palveluita tehokkaasti – molempien keskiössä on siis asiakkaat/loppukäyttäjät ja keskittyminen heille tuotettavaan lisäarvoon. Sekä VeriSM ja DevOps tukevat käytännössä kaikkia kehyksiä ja molempien filosofiana on, että valitut ja käytössä olevat (viite)kehykset ja prosessit ovat toimintaympäristö/tilanne/asiakaskohtaisia. Sekä DevOpsin että VeriSM:n osalta on siis yhtäläisyyksiä mutta myös eroja. Yhtenäisistä tavoitteista syntyy näiden kahden konseptin pyhä allianssi. Toisaalta molemmat ovat omalla tavallaan erilailla radikaaleja ja molempiin liittyy olettamuksia, pelkoja tai väärinymmärryksiä, joita tässä webinaarissa pyritään avaamaan.

DevOps on operatiivinen ja kulttuurillinen malli, joka rakastaa yhteistyötä ja mahdollistaa tehokkaasti toimivan IT organisaation, joka saavuttaa liiketoiminnan asettamat tavoitteet. Webinaarin ensimmäisessä osassa tutustutaan tarkemmin DevOpsiin ja siirrytään sitten dialogiin alan asiantuntijoiden kesken (Veikko ja Lari), jossa oleellisiin yhtäläisyyksiin ja eroavaisuuksiin pureudutaan tarkemmin. Tähän webinaariin osallistuville suositellaan aiemmin julkaistun VeriSM webinaarin katselu (https://www.oppia.fi/webinars/verismesittely), jotta molemmat konseptit tulee tutuksi ja yhtäläisyyksien ja eroavaisuuksien käsittelystä saa parhaat hyödyt itselleen irti.

Webinaarin näkemyksiä tuovat esiin Veikko Nokkala, joka toimii DevOps kouluttajana ja suurlähettiläänä sekä Lari Peltoniemi, joka toimii VeriSM kouluttajana.

Webinaari on tarkoitettu kaikille IT palveluiden kehittämiseen ja tuottamiseen liittyville ja siitä kiinnostuneille henkilöille. Webinaarin osallistujat tulevat paremmin ymmärtämään DevOps ja VeriSM lähetysmistapojen sisällöt, erot ja samankaltaisuudet ja miten niitä voi hyödyntää yhdessä tai erikseen laadukkaampien IT palveluiden tuottamiseen tehokkaasti.

Aikataulu

  • 09.55-10.00 Liittyminen webinaariin
  • 10.00-11:00 Esitys (Veikko Nokkala, DASA Ambassador ja ketterän kehittämisen coach, kouluttaja ja konsultti, Digia sekä Lari Peltoniemi, Senior Consultant, Wakaru Oy. Esitys suomeksi, materiaali englanniksi)

Puhujat

Veikko Nokkalaa ajaa vahva halu parantaa toimintatapoja ja jalkauttaa DevOps kulttuuria ja sitä tukevaa operatiivista mallia. Hänellä on laaja-alainen kokemus eri tehtävistä liiketoiminnan ja IT:n alueelta toimiessaan yrittäjänä, projekti päällikkönä, coachina, kouluttajana ja konsulttina. Tämän työkokemuksen lisäksi 16 eri IT alan sertifikaattia todentaa hänen kokonaisvaltaista ymmärrystä IT palveluiden koko elinkaaresta. IT palveluiden elinkaaren kokonaisvaltainen ymmärrys on olennainen osa DevOps käsitettä ja hän uskoo vahvasti DASA (DevOps Agile Skills Association,www.godasa.org) DevOps kompetenssi malliin ja koulutuskokonaisuuteen, jotka auttavat organisaatioita parantamaan toimintatapoja kohti ketterämpää kehitystä. Hänen tavoite on auttaa organisaatioita kehittämään ja toimittamaan laadukkaita ja lisäarvoa tuottavia IT palveluita tehokkaasti huomioiden koko IT palvelun elinkaaren. Hän toimii DASA suurlähettiläänä Pohjoismaissa ja Digialla (www.digia.com) coachina, kouluttajana ja konsulttina auttaen Digiaa ja asiakkaita loistamaan IT palveluiden toimittamisessa.

Lari Peltoniemi on työskennellyt prosessien ja toiminnan kehittämisen ja arvioinnin alueella yli 10 vuotta. Päätoimisesti IT-palveluiden prosessien määrittelyn, kehittämisen ja johtamisen alueella hän on toiminut vuodesta 2005. Hän on konsultoinut ja valmentanut useita suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä ja organisaatioita ITIL/ITSM prosessien määrittelyihin, käyttöönottoon ja kehittämiseen liittyen. Lari on sertifioitu ITIL Foundation, ITIL Intermedate, CMDB Foundation, SIAM Foundation ja VeriSM Foundation -valmentaja.

 

Järjestäjä