Opi hyvät käytännöt prosessimallinnukseen

Kesto:1 t
Kieli: suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

24.3.2020

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Standardoitu prosessien mallinnuskieli BPMN on alun perin kehitetty prosessien automatisointia varten. Nykyään sitä käytetään paljon ihan prosessien perusmallintamiseen. Kuvauskielestä löytyy useita kuvaustasoja, joiden avulla voi rajoittaa työkalujen määrää. Jos ei ole tarvetta prosessimoottoreille ja monimutkaisille rakenteille, niin miten sitten BPMN:ää kannattaa käyttää? Aina suppeimman tason valinta ei välttämättä olekaan paras ratkaisu. Tule kuulemaan ihan perustason prosessikuvaamiseen liittyvät käytännönläheiset ohjeet ja vinkit.

Ja vaikka et käyttäisikään BPMN-kuvauskieltä, webinaarissa kerron paljon kuvauskielestä riippumattomia hyviä käytäntöjä.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Opi hyvät käytännöt prosessimallinnukseen Puhuja: Tarja Raussi, Senior Consultant (Coala)

Tarja Raussilla on pitkä kokemus mallintamis- ja systeemityöstä eri ympäristöissä ja käytännönläheinen suhtautuminen erilaisiin standardeihin. Tarja on ollut päävastuullisena laatimassa Valtionvarainministeriön ensimmäisiä valmennuksia julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurista, ja siten tuomassa 2011 voimaan tullutta Tietohallintolakia käytäntöön. Hän oli mukana JHS 179 suosituksen päivitystyössä. Tarja toimi Kokonaisarkkitehtuurin osaamisyhteisön isännistössä 2012 – 2015 ja 2018-.-. Tarjan ajatuksiin voit tutustua blogissa EI SAA JÄÄDÄ TULEEN MAKAAMAAN. Muita julkaisuja löydät Tarjan LinkedIn-profiilista.

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ.

Järjestäjä