Hallitusti, ketterästi ja luotettavasti tuotantoon - ITIL & SRE

Kesto:1 t
Kieli: suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

2.9.2022

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Tervetuloa Hallitusti, ketterästi ja luotettavasti tuotantoon - ITIL & SRE -webinaariin!

Kerromme webinaarissamme perusteita siitä, mitä tietoa tarvitset ITIL®:n ja SRE:n (Site Reliability Engineering) nivomisesta yhteen ja hyötyjen kotiuttamiseen.

Miksi tähän kannattaa tutustua?

Yhdistämällä ITIL:n parhaat käytännöt SRE:n tuomaan ketteryyteen sekä asiakkaan tarpeiden realisointiin, saadaan kehitettyä laadukkaita palveluita ja optimoiden myös kustannuksia tukemaan liiketoiminnan menestymistä.

ITIL tarjoaa organisaatiolle yhteisen kielen, rakenteen ymmärtää palveluhallinnan kokonaisuutta sekä eväitä arvon tuottamiseen asiakkaille. ITIL on kokoelma parhaita käytäntöjä, kuten palvelun arvojärjestelmän (SVS), ohjaavat periaatteet (guiding principles) ja paljon muuta. Kaikkinensa ITIL muodostaa palvelun tuottamiselle kehyksen, jonka avulla palvelut vastaavat paremmin liiketoiminnan tarpeisiin sille tuotettua arvoa arvioidessa ja asiakkaita unohtamatta.

SRE auttaa toteuttamaan DevOpsia käytännössä organisaatiossa, tuoden mukaan roolituksia organisaatioon. Palvelukehityksessä lähdetään asiakkaan laadullisista tarpeista (SLO:t) ja niiden vaikutuksesta tuotannolliseen virhebudjettiin – kehitetään ja tuotetaan palvelua riittävällä laadulla. Lisäksi virtaviivaistetaan toimintaa ja hyödynnetään automaatiota mahdollisimman paljon. Parantamalla tehokkuutta, saadaan vapautettua aikaa uuden innovointiin. Samalla toimitustahtia voidaan kiihdyttää sekä tehdä laadukkaampaa työtä ja nostaa työntekijätyytyväisyyttä.

Webinaarin ohjelma

  • Palvelujohtamisen viitekehykset
  • ITIL 4 ja SRE lyhyesti – viitekehyksien perusteet ja tavoitteet
  • Miten viitekehykset nivoutuvat toisiinsa
  • Kehittämisen lähtökohdat ja asiakastarpeet, SLO:t ja SLA:t
  • Hallitusti ja ketterästi tuotantoon – SRE & ITIL yhdessä

Webinaariasiantuntijat

Webinaarissa kuulijat aiheeseen johdattaa SRE-valmentaja ja Business Director Lauri Humina Wakarun APM Finlandilta yhdessä ITIL-valmentaja Jani Iivosen kanssa.Lauri Humina on sertifioitu SRE-valmentaja ja APM Finlandin Business Director. Laurilla on yli 15 vuoden kokemus palveluiden saatavuuden ja suorituskyvyn mittaamisesta ja johtamisesta sekä automaatioon ja tekoälyyn pohjautuvista ratkaisuista.Jani Iivonen toimii Wakarun palvelujohtamisen valmentajana. Hän on sertifioitu useisiin keskeisiin viitekehyksiin, kuten ITIL, SIAM ja COBIT 2019.
 

Viitekehyksien tausta

ITIL® on maailman suosituin palvelunhallinnan viitekehys, joka sai uuden version 2019. Tämän jälkeen se on saanut kiitosta alan ammattilaisilta ympäri maailmaa. Suomessa ITILin uusitun version pariin on kehittänyt osaamistaan tuhannet yksilöt ensimmäisten vuosien aikana, minkä myötä se on omaksuttu sadoissa organisaatioissa. Lue lisää!

SRE on syntynyt DevOps-kulttuurin suosion räjähdysmäisesti kasvaessa, jolloin Google omaksui oman menetelmänsä kehittää ja hallita sovelluspalveluita. Näin syntyi Site Reliability Engineerin eli SRE, jota nyt käyttävät Googlen lisäksi muun muassa Amazon, Netflix ja Microsoft. Suomessa useat organisaatiot ovat jo osallistuneet SRE-valmennuksiin. Lue lisää!

Tutustu myös näihin

Valmennuksia webinaarin teemoista

Wakaru tarjoaa vuosien kokemuksella parhaita käytäntöjä ja teknologiapalveluita asiakkaidemme liiketoiminnan ja henkilöstön jatkuvan kehittämisen tueksi. Asiakasyrityksemme lukeutuvat Suomen top 100 suurimpiin yrityksiin. Vuosittain valmennamme yli 2500 ammattilaista palvelujohtamisen ja projektijohtamisen edelläkävijöiksi. Olemme sertifioitu ja hyväksytty (ATO) koulutusorganisaatio. Asiakastyytyväisyytemme on korkea – lähes 100 % asiakkaistamme suosittelisi palveluitamme myös kollegalleen.

 

 

 

Järjestäjä