Tietoa kyllä on, mutta mitä sillä tekisimme?

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

28.3.2023

Maksuton webinaari
klo15.00-16.00

Oma organisaatiosi saattaa olla tietointensiivinen. Kaikki on digitalisoitu jo valmiiksi ja koko toiminta on bittien virtaamista. Tai organisaatiosi kerää tietoa useista eri lähteistä ja jalostaa sitä. Ennustetaan talousnäkymiä tai ensi kevään sähkönkulutusta, kerätään tilastoja koronasta ja muista tartuntataudeista. Tietoa siirtyy paikasta toiseen ja tietokoneet analysoivat sitä. Silti löydät itsesi tämän tästä tekemässä erilaisia yhteenvetoja excelillä ja niitä tehdessäsi huomaat, että eiväthän tiedot täsmää ensinkään. Tietoa on alettu keräämään aikoja sitten ja pikku hiljaa tietoa kertyy enemmän ja enemmän. Mukaan on tullut jopa laitteita, joista saa sensoritietoa reaaliaikaisesti. Kaaos lisääntyy.

Mitä tällä kaikella tiedolla teemme? Millainen on riittävä haltuunotto? Yksi tapa on miettiä tiedon hyödyntämisen tärkeimmät käyttötilanteet ja priorisoida mittarit. Näiden lisäksi tarvitaan toki mahdollisuus ad-hoc-analysointiin, sillä kaikki käyttötarpeet eivät voi olla tiedossa etukäteen.

Webinaarissa kuvataan etenemistapa tilanteen haltuunottamiseksi ja vaiheittaiseksi parantamiseksi.

Aikataulu:
14.45-15.00 Liittyminen webinaariin
15.00-16:00 Tietoa kyllä on, mutta mitä sillä tekisimme? Puhuja: Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

Annan arkkitehtuurikokemus ja -osaaminen on poikkeuksellisen laaja, jo yli 20 vuoden ajalta. Eri kokoiset organisaatiot, arkkitehtuurin käyttökohteet sekä varsinainen mallinnustyö ovat kaikki tulleet tutuiksi. Koulutuspalautteissa kiitosta tulee käytännönläheisistä esimerkeistä ja hyvistä vinkeistä. Mieluisin haaste Annalle on kuitenkin ottaa epämääräinen möhkäle käsiteltäväksi ja jäsentää se toteuttamiskelpoiseksi etenemissuunnitelmaksi.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

Järjestäjä