Projektin riskienhallinnan käytännöt

Kesto: 0.0 pv

Tarjouspyyntö asiakaskohtaisesta toteutuksesta

Kuvaus

Hyvillä riskienhallinnan käytännöillä projektit ongelmat vähenevät tutkimusten mukaan 90%. 

Useimmissa organisaatioissa riskienhallintaan ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota eikä riskienhallinnan käytäntöjä tunneta kuin pinnallisesti. Projektin muuttuvissa tilanteissa riskienhallintaan tulee kiinnittää riittävästi huomiota. Muuten projektipäällikön aika kuluu ongelmien selvittelyyn, kriisikokouksiin ja tulipalojen sammutteluun.

Riskienhallinta tulee integroida muihin projektin osa-alueisiin sekä yrityksen kokonaisvaltaiseen riskienhallintaan (Enterprise Risk Management).

Riskienhallintaa ei tule käsitellä erillisenä alueena sillä riskienhallinnan toimenpiteet voivat vaikuttaa paljonkin projektin budjettiin, aikatauluun ja muihin projektin osa-alueisiin. Koska projektit toteuttavat yrityksen strategiaa, projektin riskienhallinta tulee integroida myös yrityksen kokoaisvaltaiseen riskienhallintaan.

Kenelle

Seminaari on tarkoitettu projektipäälliköille, projekti- ja ohjausryhmän jäsenille sekä muille projketin sidosryhmille jotka osallistuvat projektin riskienhallintaan.

Ohjelma

Riskienhallinnan tarkoitus ja tavoitteet

Riskienhallintasuunnitelma

Riskien tunnistaminen

Riskien laadullinen analysoiminen

Riskien numeerinen analysoiminen

Toimenpiteiden suunnitteleminen

Riskien seuranta

Riskien raportointi

Projektin riskitaso

Riskivarausten huomiointi budjetissa ja aikataulussa

Projektin riskienhallinta yrityksen konaisvaltaisessa riskienhallintamallissa

Riskienhallinnan sudenkuopat

Aloitusaika       Lopetusaika
  9:00                   12:00

 

 

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Katso tulevat avoimet toteutukset
Järjestäjä
Hannu Blomqvist

Equ Pro
Etävalmennus