Tunnista huijaukset ja suojaudu niiltä - Tietoturvakoulutus

Kesto: 3.0 tuntiaTyyppi: eLearning

Kuvaus

Kyberrikollisuus eli tietotekniikkarikollisuus tarkoittaa tietotekniikkaan tai tietoverkkoihin kohdistuvia rikoksia tai tietotekniikkaa ja tietoverkkoja hyväksi käyttäen tehtäviä rikoksia.

Kyberrikosten ensimmäinen vaihe on usein loppukäyttäjän huijaaminen. Tavoitteena on saada käyttäjän kirjautumistietoja sekä pankki- ja luottokorttitunnuksia, maksattaa huijauslaskuja tai huijata käyttäjä lataamaan itselleen haittaohjelma. Näiden huijausviestien tunnistaminen on keskeinen osa kaikkien organisaatioiden riskienhallintaa.

Haittaohjelmat puolestaan aiheuttavat vahinkoa ja häiriöitä tietokoneille tai IT-järjestelmille ja voivat myös kerätä käyttäjältä tietoja.

Koulutuksen hyödyt:

  • parantaa toimihenkilöiden käytännön osaamista

  • ajan säästö: koulutukseen käytetty aika tehostaa ihmisten turvallista toimintaa

  • rahan säästö: tehostunut osaaminen ei pelkästään paranna riskienhallintaa vaan myös sujuvoittaa yrityksen toimintaprosesseja

  • kohottaa koko toimintaympäristön turvallisuutta

  • työssä viihtyminen kasvaa.

Käytännönläheisten esimerkkien kautta opittuja taitoja pystytään hyödyntämään yrityksen arjessa ja ennaltaehkäisemään jopa tuntuvia taloudellisia vahinkoja tai maineeseen liittyviä riskejä. Näin asiat eivät jää vain ohjeistuksen asteelle, vaan osaaminen parantaa riskienhallintaa ja sitä kautta koko organisaation kilpailukykyä. Tietoturva on myös yrityksen tietosuojan onnistumisen keskeinen mahdollistaja.

Peruutusehdot

Verkkokurssin tilaus on aktivoinnin jälkeen sitova. Ennen aktivointia tilauksen voi perua 14 päivän kuluessa tilauksesta kirjallisesti osoitteseen info@oppia.fi