Ratkaiseeko väline mallinnusongelmat?

Kesto:1 t
Kieli: suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

15.11.2022

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

”Meidän pitäisi ruveta mallintamaan arkkitehtuuria / järjestelmää / prosesseja… Hankitaanpas väline siihen!” Mutta onko itse mallinnustaidot olemassa? Vaikka väline ja sen julkaisualusta olisi kuinka hieno, mutta sisältö jotain sinne päin, niin eipä kuvauksista ole hyötyä. Syntyvätkö kuvaukset itsestään mallintajan päässä vai pitäisikö niitä luoda yhdessä toiminnot tuntevien kanssa työpajoissa? Jos väline tukee jotain kuvauskieltä, ovatko kuvaukset automaattisesti oikein? Entä jos tarvitsee käyttää erilaisia kuvauskieliä?

Tässä webinaarissa Tarja kertoo, millaisia ongelmia tyypillisesti yritetään ratkaista välineellä. Jotkut niistä ovat ratkaistavissa, mutta eivät kaikki. Miten esimerkiksi yhdistää kokonaisarkkitehtuurissa kuvattu ylätason toiminta-arkkitehtuuri tarkan tason prosessikuvauksiin? Tai tietoarkkitehtuurin eri tasot? Ja joskus joutuu todella miettimään, mitä kannattaa mallintaa ja mitä kenties kuvata muulla tavoin. Esim. kannattaako yrittää tuoda mallinnusvälineeseen tosielämän täydelliset laitteisto- ja verkkokonfiguraatiot?

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.55 Ratkaiseeko väline mallinnusongelmat? Puhuja: Tarja Raussi, Senior Consultant (Coala)

Tarja Raussi on käyttänyt erilaisia mallinnusvälineitä yli 20 vuoden ajan ja tehnyt eri tasoisia malleja. Tarja on myös kouluttanut välineiden käyttöä ja auttanut asiakkaitaan löytämään fiksut tavat kuvata erilaisia asioita sekä siivoamaan kuvauskantaa. Koska Tarja mallintaa usein monella eri mallinnuskielellä, hän on joutunut myös ratkomaan eri mallinnuskielillä tehtyjen mallien yhdistämistä toisiinsa.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

Järjestäjä