Webinaari: Kokonaisarkkitehtuurin resursointi

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

22.1.2019

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Kokonaisarkkitehtuuritoiminnon pystyttämisen ensimmäisiä askeleita on resursoida se. Onko kokonaisarkkitehtuuri kuinka työlästä? Entä millaista osaamista se vaatii? Onko mahdollista resursoida arkkitehtuuritiimi omasta porukasta vai tarvitaanko konsultteja tai uusia rekrytointeja?

Kokonaisarkkitehtuuriin liittyvät roolilistat ja osaamisvaatimukset ovat tyrmääviä. Jos niitä lukee hämäläisen mielenmaiseman omaava henkilö (eli ”ei nyt tehdä tästä isompaa numeroa”) ei osaamisvaatimuksista täyty puoletkaan, vaikka kilometrejä olisi takana runsaasti. Uusia rooleja on myös pilvin pimein. Jos ne tarkoittavat uusia rekrytointeja, on edessä mahdoton tehtävä.

Kokonaisarkkitehtuuritoiminnon sopivaan kokoon on käteviä nyrkkisääntöjä. Liian pieni arkkitehtuuritoiminto ei pysty eikä ehdi vaikuttamaan mihinkään. Liian iso taas helposti johtaa ns. norsunluutorniin. On aikaa tuottaa massiivinen määrä kryptisiä arkkitehtuurikuvauksia, joita kukaan ei lue.

Annan käytännön vinkit resursointiin kannattaa todellakin tulla kuuntelemaan!

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Kokonaisarkkitehtuurin resursointi Puhuja: Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Vaikka Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet, mieluiten hän käyttää aikaansa varsinaiseen arkkitehtuurityöhön. Kokemusta hänellä onkin isommista ja pienemmistä organisaatioista sekä valtakunnallisesta kokonaisarkkitehtuurityöstä. Annan käsiala on käytännönläheinen ja oleellisiin asioihin pureutuva.

 

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Suosittelemme rekisteröitymistä ensin Oppia.fin käyttäjäksi. Jälkitallenteen katsomiseen tarvitset myös BrightTalk-palvelun tunnukset. Webinaariin ilmoittautuminen ennen webinaaria luo sinulle tunnukset automaattisesti. Jos et ilmoittautunut live-lähetykseen, voit yhä luoda BrightTalk-tunnuksen jälkitallenteen katsomiseen seuraamalla Oppia.fin antamia ohjeita.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan täältä.

Järjestäjä