Kuinka pystytän kokonaisarkkitehtuuritiimin?

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

10.11.2020

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Kokonaisarkkitehtuuria pitäisi tehdä, mutta kukahan meillä sitä tekisi. Yksi tapa pystyttää arkkitehtuuritiimi on ottaa mukaan henkilöitä, jotka ovat tehneet teknistä tai muuta suunnittelua. Lisäksi tarvitaan tiimin vetäjä tai pääarkkitehti, usein tämä henkilö rekrytoidaan ulkoa. Jos arkkitehtuurityö on uutta organisaatiossa, ei vetäjää useinkaan löydy sisältä.

Tässäkö se oli? Porukka kasassa, parit kurssit päälle ja ei kun tekemään. Näinhän se periaatteessa menee toiminnon kuin toiminnon pystyttämisessä. Kulmakerrointa tuovat kuitenkin seuraavat asiat: osaaminen, arkkitehtuurityön työmäärä ja arkkitehtuurin tavoitetaso. Omat resurssit kannattaa mitoittaa pitkän tähtäyksen työmäärän mukaan ja se pitäisi osata arvioida. Entäpä arkkitehtuurilta tavoiteltavat hyödyt suhteutettuna organisaation kyvykkyyteen saavuttaa ne? Asia vaatii hieman sulattelua. Parhaiten pääset sulattelussa alkuun osallistumalla tähän webinaariin!

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Kuinka pystytän kokonaisarkkitehtuuritiimin? Puhuja: Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Vaikka Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet, mieluiten hän käyttää aikaansa varsinaiseen arkkitehtuurityöhön. Kokemusta hänellä onkin isommista ja pienemmistä organisaatioista sekä valtakunnallisesta kokonaisarkkitehtuurityöstä. Annan käsiala on käytännönläheinen ja oleellisiin asioihin pureutuva.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

Järjestäjä