Näin valitset arkkitehtuurivälineen

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

6.9.2022

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Onko teillä päädytty tilanteeseen, jossa arkkitehtuuriväline pitäisi laittaa vaihtoon? Eivätkö välineen ominaisuudet riitä, onko kuvauskanta kertynyt täyteen roskaa tai välinevalmistaja ruvennut nihkeilemään?

Vai onko aivan ensimmäisen välineen hankinta ajankohtainen? Tehdäänkö kuvauksia nykyisin Visiolla ja muilla Office-ohjelmistoilla, mutta mielestäsi olisi jo aika siirtyä "nextille levelille"?

Tässä vaiheessa kannattaa hengähtää ja käyttää hieman aikaa uuden välineen valitsemiseen. Vaikka et ole valitsemassa uutta ERP-järjestelmää, voi väärällä valinnalla silti olla ikäviä seurauksia. Arkkitehtuuritiimi voi turhautua ja kokonaisarkkitehtuurin viimeinenkin uskottavuuden hiven menettää.

Oman organisaation tarpeet kannattaa tietenkin tiedostaa. Toisaalta välineet ovat valmisohjelmistoja, jotka eivät vaatimuksia kirjoittamalla muuksi muutu. On kuitenkin asioita, jotka tietyt välineet tekevät paremmin kuin toiset. Tässä webinaarissa opit, mitkä asiat oikeasti erottelevat välineitä.

Valinnan perusvirhe on se, että antaa välinevalmistajan viedä itseään kuin pässiä narussa. Välinevalmistajan tavoitteena on tietysti myydä lisenssejä. Markkinointimateriaaleista tai demoistakaan ei saa kuvaa siitä, millaista välineen käyttö oikeasti on. Ja vastaus jokaiseen tarjouspyynnössä olevaan vaatimukseen on helposti "toteutuu".

Tässä webinaarissa käyn läpi käytännön askelmerkit arkkitehtuurivälineen valitsemiseen, esimerkkejä unohtamatta. Kuulet myös, missä tilanteessa välineen vaihtoa kannattaa harkita.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Näin valitset arkkitehtuurivälineen. Puhuja: Eetu Niemi, FT, Senior Consultant (Coala)

Eetu on kokenut arkkitehtuurin moniosaaja. Hän on arkkitehtuuroinut useita kymmeniä organisaatioita ja ratkaisuja eri toimialoilla sekä tuntee arkkitehtuurin kuvausvälineet. Arkkitehtuurin hyödyntäminen ja hyödyt ovat hänelle tuttuja niin käytännön kuin myös teorian kautta - Eetun väitöstutkimus käsittelee kokonaisarkkitehtuurin hyötyjen syntymistä. Eetu on arkkitehtuurikonsultti ja partneri Coalassa.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

Järjestäjä