Arkkitehtuurianalyysit – Power BI kohtaa Sparx EA:n

Kesto:1 t
Kieli: suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

27.10.2022

Maksuton webinaari
klo10.00-11.00

Onko teillä päädytty tilanteeseen, jossa kiinnostus organisaationne tietojärjestelmä- ja teknologiakuvauksien tarkempaan analysointiin on kasvanut? Vai onko tilanne se, ettei käytössä olevan arkkitehtuurivälineen tarjoamat analyysiominaisuudet aivan vastaa organisaationne tavoitteita?

Miltä kuulostaisi, jos arkkitehtuurivälineestä saatavaa tietoa voisi rikastaa muista tietojärjestelmistä saatavan tiedon avulla? On tiettyjä asioita, jotka ovat toteutettavissa paremmin analysointi- ja raportointityökalulla kuin pelkästään arkkitehtuurivälineellä yksinään. Toisaalta tämä asettaa tiettyjä vaatimuksia sekä arkkitehtuurikuvauksille että arkkitehtuurivälineen ja raportointityökalun vuorovaikutukselle.

Tässä webinaarissa pääsetkin tutustumaan, miten Sparx EA -väline toimii tietolähteenä Power BI -raportointityökalulle ja miten mallinnusvälineestä saatavaa tietoa voidaan hyödyntää analyyseissä. Vaikka tässä webinaarissa analyysimahdollisuuksia käydään läpi Sparx EA -välineen ja Power BI -raportointityökalun lähtökohdista, antaa webinaari valmiudet analyysin toteuttamiseen myös muiden järjestelmien välillä.

Tule siis poimimaan vinkkejä analyyseihin, käytännön esimerkkiä unohtamatta!

Aikataulu:
9.45-10.00 Liittyminen webinaariin
10.00-10.45 Sparx EA ja Power BI. Puhujat: Oskari Forsblom, Senior Consultant (Coala) ja Ida-Kaisa Isoviita, Consultant (Coala)

Oskari Forsblomilla on usean vuoden kokemus teknologia-arkkitehtuurin kuvaamisesta sekä ratkaisuarkkitehtuurista. Oskarilla on kokemusta teknologioiden kuvaamisesta niin ArchiMaten® mallinnusnotaatiolla, kuin UML:n avulla.

Ida-Kaisa on arkkitehtuuriuraansa Coalassa aloitteleva nuori konsultti. "Architect in the making". Nuoresta iästään huolimatta hänelle on kertynyt runsaasti kokemusta sekä mallintamisesta ArchiMate®-mallinnusnotaatiolla että yleisimmistä mallinnusvälineistä, aina asiakasprojekteista sisäiseen tuotekehitykseen asti.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

Järjestäjä