Arkkitehtien osaamisen kartoittaminen ja kehittäminen

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

31.1.2023

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Arkkitehdit ovat usein moniosaajia, joiden pitäisi hallita organisaation toimiala, arkkitehtuurin moninaiset standardit, erilaiset IT-ratkaisut sekä laaja kirjo ketteryyteen ja projektiosaamiseen liittyviä viitekehyksiä. Vaatimuksena on siis renesanssinero, mutta saisiko tähän jotain kohtuutta? Liian moni nykyinen osaamisprofiili tarjoaa polun asiantuntijasta tiimin vetäjäksi. Entäpä jos joku haluaakin pysyä asiantuntijana ja kehittyä siinä. Miten asiantuntija-arkkitehdin osaamista saisi hallitusti kartoitettua ja kehitettyä? Mitkä ovat keskeiset osaamisalueet, jotka kaikkien arkkitehtien tulisi hallita? Entä miten erilaiset arkkitehtuuriroolit eroavat toisistaan osaamisen kannalta?  

Coalat ovat koonneet arkkitehdin asiantuntijaprofiiliin ne osaamisalueet, jotka mielestämme ovat arkkitehdeille keskeisimpiä. Asiantuntijaprofiili kokoaa yhteen sekä arkkitehdin ammatillista osaamista että täydentävää osaamista. Profiiliin on koottu esimerkiksi se, mitä osaamista kuuluu arkkitehtuuritoiminnon kehittämiseen, arkkitehtuurin mallintamiseen tai siihen miten arkkitehtuuri nivoutuu osaksi muuta liiketoimintaa. Asiantuntijaprofiili tarjoaa yksinkertaisen työkalun arkkitehtien osaamisen kartoittamiseen ja seurantaan. 

Tule kuulemaan Coalan konsulttien pohdintaa arkkitehtuurin asiantuntijaprofiilin sisällöstä, käytöstä ja hyödyistä. Nappaa mukaan parhaat vinkit osaamisen kehittämiseen! 

Aikataulu: 

8.45-9.00 Liittyminen webinaariin 
9.00-9.45 Arkkitehtien osaamisen kartoittaminen Puhujat: Vilja Kurkinen ja Ida-Kaisa Isoviita (Coala) 

Vilja ja Ida-Kaisa ovat Coalan tuoreimpia konsultteja, ja heillä on ensikäden kokemusta asiantuntijaprofiilin käytöstä sekä kehittämisestä. Asiantuntijaprofiilia nimittäin käytetään Coalan omien konsulttien osaamisen kehittämiseen ja Vilja ja Ida-Kaisa ovat päässeet kehittämään ja räätälöimään profiilia asiakaskäyttöön sopivaksi. 

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

Järjestäjä