Kesytä standardit hyötykäyttöön!

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

25.5.2023

Maksuton webinaari
klo15.00-16.00

Arkkitehtuurityöhön ja ICT-kehittämiseen liittyy lukuisa joukko erilaisia standardeja. TOGAF®, ArchiMate®, ITIL ja COBIT muutamia mainitakseni. Kukin standardi koostaa parhaita käytäntöjä yhteen ja standardeihin perehtymisestä on paljon hyötyä. Ainakin pääset kestävämmälle pohjalle kuin keksimällä itse omat prosessit ja työtavat. Standardeja on kuitenkin paljon ja pelkkä niiden sivumäärä on pökerryttävä. Ai, kaikkiko nämä? Ja sellaisenaan? Yksi tie tuhoon todellakin on noudattaa standardeja kirjaimellisesti.

Vaikka standardeissa on paljon hyvää, on kukin niistä kehitetty eri käyttötarkoitukseen. Tyypillisesti standardin seuraavaan versioon tätä käyttötarkoitusta on laajennettu yleisön pyynnöstä. Ei olekaan ihme, että standardi alkaa vaikuttaa kaikkivoipaiselta tarkoitukseen kuin tarkoitukseen. Näin ei kuitenkaan ole. TOGAF® ja Archimate® toimivat arkkitehtuurityössä – sekä projektimaisessa kehittämisessä että kokonaisarkkitehtuurissa. JHS179 taas on edellisistä tehty suomennos ja tiivistelmä. COBIT on ennemminkin tietohallinnon hallintamallin suunnittelua tukeva ja ITIL taas vahvimmillaan nimenomaan IT-palvelunhallinnassa.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa käytännössä ja mikä olisi arkkitehdille toimiva selviytymisreitti? Tule kuulemaan Annan webinaari, niin pääset hyvään alkuun asian haltuunottamisessa.

Aikataulu:
14.45-15.00 Liittyminen webinaariin
15.00-16:00 Kesytä standardit hyötykäyttöön! Puhuja: Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

Annan arkkitehtuurikokemus ja -osaaminen on poikkeuksellisen laaja, jo yli 20 vuoden ajalta. Eri kokoiset organisaatiot, arkkitehtuurin käyttökohteet sekä varsinainen mallinnustyö ovat kaikki tulleet tutuiksi. Koulutuspalautteissa kiitosta tulee käytännönläheisistä esimerkeistä ja hyvistä vinkeistä. Mieluisin haaste Annalle on kuitenkin ottaa epämääräinen möhkäle käsiteltäväksi ja jäsentää se toteuttamiskelpoiseksi etenemissuunnitelmaksi.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

Järjestäjä