Kokonaisarkkitehtuurin mallinnusväline ei ole yksin

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

16.4.2024

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Kokonaisarkkitehtuuri on yksi organisaation sisäisistä toiminnosta, muita toimintoja ovat esimerkiksi projektitoimisto, IT-palvelunhallinta ja laatujärjestelmän ylläpitäjät. Samoja tietoja (kuten prosesseja ja tietojärjestelmiä) on monessa eri paikassa eri työvälineissä. Valitettavan usein hieman eri näkökulmasta ja joskus sisällön ylläpitokin jää muiden työkiireiden jalkoihin.

Ratkaisu on hallita työkalut kokonaisuutena ja päättää missä ylläpidetään minkäkin tasoisia tietoja. Asia ei ole täysin suoraviivainen, sillä eri osapuolilla on oma näkemyksensä asiaan. Kokonaisarkkitehti visioi tavoitetilaa, sovelluskehittäjiä kiinnostaa miten tietojärjestelmä on toteutettu ja operatiivista ylläpitoa millaisina komponentteina se asennetaan. Miten tämä näkyy eri työkaluissa?

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-10:00 Kokonaisarkkitehtuurin mallinnusväline ei ole yksin. Puhuja: Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

Annan arkkitehtuurikokemus ja -osaaminen on poikkeuksellisen laaja, jo yli 20 vuoden ajalta. Eri kokoiset organisaatiot, arkkitehtuurin käyttökohteet sekä varsinainen mallinnustyö ovat kaikki tulleet tutuiksi. Koulutuspalautteissa kiitosta tulee käytännönläheisistä esimerkeistä ja hyvistä vinkeistä. Mieluisin haaste Annalle on kuitenkin ottaa epämääräinen möhkäle käsiteltäväksi ja jäsentää se toteuttamiskelpoiseksi etenemissuunnitelmaksi.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

Järjestäjä