Kuinka sabotoit kokonaisarkkitehtuuritoimintosi?

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

26.6.2024

Maksuton webinaari
klo10.00-11.00

Luvassa on kesälomien alla hieman ”kieli poskessa”-tyylilajin webinaari. Olemme toki vuosien varrella puhuneet paljon siitä, millaisia asioita kannattaa tehdä, jotta kokonaisarkkitehtuuritoiminto voi hyvin ja toimii tehokkaasti. Olisiko asia ymmärrettävämpi vastakkaisen esimerkin kautta? Joskus nimittäin hyvää tarkoittavan asian negaatio avaa silmät parhaiten. Kun kokemuspohjaa on 60 organisaation kokonaisarkkitehtuuritaipaleesta, alkaa nähdä asioita, jotka kuulostavat hyvää tarkoittavilta, mutta käytännössä ovat jälleen yksi askel tiellä tuhoon. Tarkoitus varmasti on ollut hyvä, mutta seuraukset jotain ihan muuta.

Webinaarin ”vinkkejä” seuraamalla pystyt ajamaan kokonaisarkkitehtuuritoiminnon kohti tuhoa entistä nopeammin ja tehokkaammin. Toki tehtävä ei ole kovin vaikea, sillä moni kokonaisarkkitehtuuritoiminto on nytkin hyvin ohuen langan varassa. Tai voit ottaa opiksesi, mitä ainakaan ei kannata tehdä. Kokonaisarkkitehtuuritoiminnon ongelmien syy voi olla se, että näitä keinoja on tullut sovellettua vahingossa, kun ne kuulostivat hyviltä ajatuksilta.

Aikataulu:
9.45-10.00 Liittyminen webinaariin
10.00-11:00 Kuinka sabotoit kokonaisarkkitehtuuritoimintosi? Puhuja: Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

Annan arkkitehtuurikokemus ja -osaaminen on poikkeuksellisen laaja, jo yli 20 vuoden ajalta. Eri kokoiset organisaatiot, arkkitehtuurin käyttökohteet sekä varsinainen mallinnustyö ovat kaikki tulleet tutuiksi. Koulutuspalautteissa kiitosta tulee käytännönläheisistä esimerkeistä ja hyvistä vinkeistä. Mieluisin haaste Annalle on kuitenkin ottaa epämääräinen möhkäle käsiteltäväksi ja jäsentää se toteuttamiskelpoiseksi etenemissuunnitelmaksi.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

Järjestäjä