Arkkitehtuurityö projektin elinkaarimallissa

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

24.10.2019

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Arkkitehtuuri on tehokas tapa kuvata projektin rajaus ja suunnitella sen sisältö. Avain on valita oikea tarkkuustaso ja käsiala projektin edetessä. Alussa tehdään karkeat kuvaukset, yksityiskohdat valkenevat matkan varrella. Kun projektissa tulee muutostarve vastaan, kannattaa se analysoida arkkitehtuurin avulla. Eri projekteissa painottuvat hieman erilaiset kuvaukset, joskus tietomalli on enemmän, joskus taas vähemmän kriittinen. On silti vaikea kuvitella projektia, jolla ei olisi mitään vaikutusta toimintaan. Projektin elinkaari käydään läpi esimerkkien avulla.

Tämä webinaari sopii arkkitehtien lisäksi erityisesti projektipäälliköille ja muille kehittämistoimintojen vastuuhenkilöille. Tämän webinaarit jälkeen ymmärrät, mitä arkkitehtuurilta voi odottaa ja millaisista työmääristä puhumme missäkin vaiheessa.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Arkkitehtuurityö projektin elinkaarimallissa Puhuja: Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Vaikka Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet, mieluiten hän käyttää aikaansa varsinaiseen arkkitehtuurityöhön. Kokemusta hänellä onkin isommista ja pienemmistä organisaatioista sekä valtakunnallisesta kokonaisarkkitehtuurityöstä. Annan käsiala on käytännönläheinen ja oleellisiin asioihin pureutuva.

 

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Suosittelemme rekisteröitymistä ensin Oppia.fin käyttäjäksi. Jälkitallenteen katsomiseen tarvitset myös BrightTalk-palvelun tunnukset. Webinaariin ilmoittautuminen ennen webinaaria luo sinulle tunnukset automaattisesti. Jos et ilmoittautunut live-lähetykseen, voit yhä luoda BrightTalk-tunnuksen jälkitallenteen katsomiseen seuraamalla Oppia.fin antamia ohjeita.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan täältä.

 

Järjestäjä