WEBINAARI: Kokonaisarkkitehtuuri esimerkin avulla

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

9.11.2017

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Kokonaisarkkitehtuuri ei kuulemma ole ymmärrettävää eikä sovi kaikille organisaatioille. Usein sitä kuulee myös moitittavan kovin IT-lähtöiseksi. Omien kokemusteni mukaan taas, kun sisältö on kohdillaan, niin asia avautuu kenelle tahansa. Tätähän piti kokeilla. Itselleni tuttu esimerkki, josta taatusti ei ole aikaisemmin tehty kokonaisarkkitehtuuria, on koirien rotujärjestö. Organisaationa pieni, mutta sisältää kaikenlaista toimintaa ja yhteistyötä eri tahojen kanssa. IT:n rooli on väistämättä pieni, pyöritetäänhän montaa yhdistystä varsin käsikäyttöisesti. Esimerkkinä siis Suomen Tiibetinmastiffit ry. Esimerkissä käydään läpi kaikki kokonaisarkkitehtuurin näkökulmat ja samalla opit, miten koiramaailman järjestötoiminta pyörii. Varmuuden vuoksi esimerkki näytettiin vielä rotujärjestön puheenjohtajalle; luonnollisesti ilman selityksiä ja kysyttiin, että ”mitäs tykkäät”. Tutustu kokonaisarkkitehtuuriin käytännön esimerkin avulla, se on tehokkainta.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Kokonaisarkkitehtuuri esimerkin avulla  Puhuja: Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

 

Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Vaikka Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet, mieluiten hän käyttää aikaansa varsinaiseen arkkitehtuurityöhön. Kokemusta hänellä onkin isommista ja pienemmistä organisaatioista sekä valtakunnallisesta kokonaisarkkitehtuurityöstä. Annan käsiala on käytännönläheinen ja oleellisiin asioihin pureutuva.

 

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Suosittelemme rekisteröitymistä ensin Oppia.fin käyttäjäksi. Jälkitallenteen katsomiseen tarvitset myös BrightTalk-palvelun tunnukset. Webinaariin ilmoittautuminen ennen webinaaria luo sinulle tunnukset automaattisesti. Jos et ilmoittautunut live-lähetykseen, voit yhä luoda BrightTalk-tunnuksen jälkitallenteen katsomiseen seuraamalla Oppia.fin antamia ohjeita.

Järjestäjä