Esittelyssä Site Reliability Engineering (SRE) Practitioner℠

Kesto:1 t
Kieli: suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

7.4.2022

Maksuton webinaari
klo12.00-13.00

SRE (Site Reliability Engineering) Practitioner -sertifiointi antaa laaja-alaiset taidot SRE:n käyttöönottoon ja SRE-toimintamallin johtamiseen organisaatiossa.
APM Finland / Wakaru Oy tuo valmennuksen ensimmäistä kertaa Suomeen, ja se täydentää suuren suosion saavuttanutta Site Reliability Engineering Foundation -valmennusta. Tule kuulolle ilmaiseen webinaariin, jossa SRE-valmentaja ja APM Finlandin Business Director Lauri Humina kertoo, mistä on kysymys.

Site Reliability Engineering (SRE) Practitioner SM perehdyttää keskeisiin käytäntöihin palveluiden luotettavuuden suunnittelun edistämiseksi, yhdistäen automaatiota, yhteisiä toimintatapoja ja liiketoiminnan ohjaamista oikeaan suuntaan. Tämä sertifiointi on räätälöity ammattilaisille, jotka keskittyvät työssään laaja-alaisesti palveluiden skaalaamiseen ja luotettavuuteen.

SRE (Site Reliability Engineering) Practitioner -kurssi syventyy konkreettisiin tapoihin, joiden avulla palvelut voidaan skaalata taloudellisesti ja luotettavasti. Se esittelee strategioita ketteryyden parantamiseen, toimintojen väliseen yhteistyöhön ja palveluiden läpinäkyvyyteen. Valmennus tähtää kohti moitteettomasti toimivia palveluita automaation, suunnittelun ja suljetun kierron (closed loop) korjauksien avulla.

Kurssin tavoitteena on varustaa osallistujat käytännöillä, menetelmillä ja työkaluilla, joiden avulla he voivat osallistaa ihmiset ympäri organisaatiota luotettavuuden rakentamiseen, hyödyntäen tosielämän kokemuksia ja SRE:n parhaita käytäntöjä.

Kurssin päätyttyä osallistujilla on konkreettisia keinoja, joita he voivat hyödyntää työelämässä, kuten SRE:n käyttöönottomalleja, jotka sopivat organisaation kontekstiin – edistyneen tilannekuvan (observability) rakentaminen, kestävyyden kehittäminen suunnittelutyöllä ja tehokas häiriöiden käsittely.

Kurssi on kehitetty yhteistyössä maailman johtavien SRE:tä hyödyntävien organisaatioiden kanssa. Näin on rakennettu mittava paketti parhaita tosielämän käytäntöjä, joiden avulla kurssin suorittanut hallitsee tarvittavat keskeiset periaatteet ja toimintamallit SRE:n käyttönottoon ja ohjaamiseen organisaatiossa.

Lataa tästä kurssin blueprint

 

SRE kaataa siilot ja lisää aikaa innovoinnille

 

SRE soveltaa DevOps-periaatteita kehitettäessä järjestelmiä ja ohjelmistoja, jotka auttavat lisäämään palveluiden luotettavuutta ja suorituskykyä. Sen kehitti Google ja sitä hyödyntävät menestyksellisesti monet maailman johtavista yrityksistä, kuten Netflix ja Amazon.

DevOps-ajattelutavan ja -taitojen soveltaminen ohjelmiston luotettavuuteen auttaa vähentämään siiloja kehityksen ja toimintojen välillä jakamalla vastuun luotettavuus- ja suorituskykyongelmien havaitsemisesta kehityksen elinkaaren varhaisessa vaiheessa.

Kehittäjien, toimintojen ja tuotteiden omistajien yhteistyön avulla sivuston luotettavuusinsinöörit voivat määrittää ja täyttää palvelutaso- ja käytettävyystavoitteet.
 

SRE:n käyttöönoton myötä:
– Siilot purkautuvat
– Innovointiin käytetty aika lisääntyy automatisoimalla manuaalisia töitä
– DevOps-tiimit pystyvät toimittamaan ohjelmistopäivityksiä nopeammin
– Työn laatu ja työntekijöiden tyytyväisyys kasvavat

Muun muassa näistä syistä SRE-ammattilaisten kysyntä kasvaa niin kansainvälisesti kuin Suomessa valtavalla volyymilla.

Vuonna 2016 julkaistu kirja, Site Reliability Engineering, kertoo Googlen näkemyksen SRE:stä ja kuinka Google hyödyntää SRE:tä heidän sovelluspalveluidensa kehityksessä.

Lue lisää SRE:n ohjaavista periaatteista

Lue, kuinka SRE:t toteuttavat DevOpsia käytännössä

Katso maksuton webinaaritallenne:
SRE ja manuaalisen työn automatisointi

 

Puhuja:

  

Lauri Humina on sertifioitu SRE-valmentaja ja APM Finlandin Business Director. Laurilla on yli 15 vuoden kokemus palveluiden saatavuuden ja suorituskyvyn mittaamisesta ja johtamisesta sekä automaatioon ja tekoälyyn pohjautuvista ratkaisuista.

 

 

Järjestäjä