Projekti tehokkaasti käyntiin kokonaisarkkitehtuurikuvauksilla

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

1.10.2019

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Olisiko aika ottaa organisaatiossa laaditut kokonaisarkkitehtuurikuvaukset hyötykäyttöön? Projektien tukeminen on tyypillisin ja helpoin käyttökohde kokonaisarkkitehtuurikuvauksille. 

Kokonaisarkkitehtuurin avulla voidaan esimerkiksi nopeuttaa projektien käynnistämistä ja välttää ikävät yllätykset projektin myöhemmissä vaiheissa.

Projektin alkuvaiheessa kokonaisarkkitehtuurin avulla voidaan kuvata tarkalleen, mihin palveluihin, tietoihin, tietojärjestelmiin ym. projekti vaikuttaa organisaatiossa. Lisäksi arkkitehtuuri auttaa myös projektien välisten riippuvuuksien hallinnassa. Esimerkiksi järjestelmien tuotantoonviennit voidaan suunnitella järkevästi, kun tiedetään niiden riippuvuudet liiketoimintaan, muihin järjestelmiin ja toisiin projekteihin.

Tässä webinaarissa kuulet käytännön vinkit kokonaisarkkitehtuurikuvausten hyödyntämiseen projekteissa!

Aikataulu:

8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Projekti tehokkaasti käyntiin kokonaisarkkitehtuurikuvauksilla. Puhuja: Eetu Niemi, FT, Senior Consultant (Coala)

Eetu on tehnyt arkkitehtuurin parissa töitä yli 10 vuotta, niin konsultoinnin kuin tutkimuksenkin piirissä. Hän kuvaa päivittäin kokonais- ja ratkaisuarkkitehtuureita sekä tuntee arkkitehtuurin kuvausvälineet. Arkkitehtuurin hyödyntäminen ja hyödyt ovat hänelle tuttuja niin käytännön kuin myös teorian kautta - Eetun väitöstutkimus käsittelee kokonaisarkkitehtuurin hyötyjen syntymistä. Eetu toimii arkkitehtuurikonsulttina Coalassa.

 

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Suosittelemme rekisteröitymistä ensin Oppia.fin käyttäjäksi. Jälkitallenteen katsomiseen tarvitset myös BrightTalk-palvelun tunnukset. Webinaariin ilmoittautuminen ennen webinaaria luo sinulle tunnukset automaattisesti. Jos et ilmoittautunut live-lähetykseen, voit yhä luoda BrightTalk-tunnuksen jälkitallenteen katsomiseen seuraamalla Oppia.fin antamia ohjeita.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ.

Järjestäjä