Kokonaisarkkitehtuurivälineen valinta

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

7.9.2017

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Kokonaisarkkitehtuurin ydintä on ymmärtää, miten eri asiat (kuten prosessit, tiedot ja tietojärjestelmät) liittyvät toisiinsa. Näiden riippuvuuksien ylläpito ja analysointi on hankalaa, jos ei jopa mahdotonta, ilman kokonaisarkkitehtuurivälinettä. Niinpä tarve välineelle tulee vastaan yllättävän pian, vaikka kuinka hokisimme itsellemme, että ”ei se ole välineestä kiinni”. Välinevalinnasta ei kannata tehdä tiedettä eikä siihen kannattaisi käyttää kovin paljoa aikaa. Se aika on nimittäin pois itse asiasta eli kokonaisarkkitehtuurin tekemisestä. Välineistä ja valintakriteeristöistä löytyy paljon tietoa netistä; toinen toistaan hillittömämpiä vaatimuslistoja. Avain onnistuneeseen valintaan on ymmärtää millaiseen käyttöön väline omassa organisaatiossasi tulee, sekä valinnan jälkeen ymmärtää, mitä tuli ostettua. Tämän webinaarin jälkeen hahmotat, mistä välinevalinnassa itse asiassa on kyse.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Kokonaisarkkitehtuurivälineen valinta. Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

 

Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet. Sertifikaattejakin piisaa, kuten konsulteilla tyypillisesti. Mutta käytännön kokemusta ei voita mikään ja sitä on kertynyt useista erilaisista organisaatioista ja käyttötilanteissa kymmenien arkkitehtuuriprojektien myötä. Annalla on useiden vuosien kokemus eri välineistä (ARIS, Mega, QPR, BiZZdesign, Sparx), niiden käytöstä käytännössä sekä välineiden valintaprosessista.

 

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Suosittelemme rekisteröitymistä ensin Oppia.fin käyttäjäksi. Jälkitallenteen katsomiseen tarvitset myös BrightTalk-palvelun tunnukset. Webinaariin ilmoittautuminen ennen webinaaria luo sinulle tunnukset automaattisesti. Jos et ilmoittautunut live-lähetykseen, voit yhä luoda BrightTalk-tunnuksen jälkitallenteen katsomiseen seuraamalla Oppia.fin antamia ohjeita.

Järjestäjä