WEBINAARI: Konfiguraationhallinta - datan mallinnuksen perusteet ja parhaita käytäntöjä

Kesto:1 t
Kieli: suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

3.5.2018

Maksuton webinaari
klo10.00-11.00

Kiinnostaako sinua tietää IT ympäristöön kohdistuvien muutosten vaikutus asiakkaisiisi tai liiketoimintaasi? Entä häiriötilanteessa, oletko kiinnostunut selvittämään missä on vika kun laskut eivät liiku järjestelmästä toiseen? Saattaa myös olla, että olet kiinnostunut kuinka lisenssikustannukset tulisi jyvittää eri organisaatioyksiköille. Kaikki tämä ja monta muuta konkreettista tavoitetta on mahdollista saavuttaa vain, mikäli taustalla oleva konfiguraatiotieto on mallinnettu oikein ja sovittua mallia myös noudatetaan.

Justinin konsulteilla on melkein sadan vuoden kokemus edellä mainittujen kaltaisten ongelmien ratkaisemisessa. Käytännön tasolla tämä usein tarkoittaa tietomallien luomista mm. palvelu- ja tuotekatalogeihin, liiketoimintasovelluksiin ja palveluinfrastruktuuriin liittyen. Mallintaminen, etenkin yhteisesti käytettävien mallien sopiminen, ei aina ole helppoa, mutta järjestelmällisellä lähestymistavalla yhteiset tietomallit on mahdollista rakentaa ja siten mahdollistaa esimerkiksi palvelunhallintajärjestelmien tehokkaampi ja tarkoituksenmukaisempi käyttö.

Tässä webinaarissa kerrataan lyhyesti miksi tietomallien luominen on tärkeää ja mitä pitäisi ottaa huomioon kun tietomalleja lähdetään tekemään. Tarkastellaan asiaa kolmesta eri näkökulmasta (omistaja, tuottaja ja kuluttaja) sekä käydään läpi muutamia käytännön esimerkkejä ja parhaita käytäntöjä. Lisäksi näytetään demo ServiceNow ympäristöön tarkoitetusta tiedon mallinnus- ja auditointityökalusta.

 

Aikataulu: 

09.55-10.00 Liittyminen webinaariin

10.00-10.45 Esitys (Mikko Juola, Justin Group, suomeksi)

 

Puhuja: 

 

 

Mikko Juolalla on useiden vuosien kokemus projekteista palveluiden hallintaan, mallintamiseen ja määrittelemiseen liittyen sekä siitä miten nykyaikaiset työkalut ja toimintatavat voivat auttaa yrityksiä palveluiden hallinnassa. Noin 15 vuoden konsultointikokemuksen myötä Mikko on ollut mukana lukuisissa CMDB rakenteita, palveluportfolioita ja järjestelmäkokonaisuuksia kuvaavissa projekteissa, useimmiten vetämässä erilaisia työpajoja. Lisäksi Mikolla on vyön alla useampia sertifikaatteja niin palvelunhallinnan työkaluihin kuin parhaisiin käytäntöihinkin liittyen. Nykyisessä tehtävässään Justin Labsilla Mikko vastaa älykkäiden ohjelmistotuotteiden kehityksestä.

 

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Suosittelemme rekisteröitymistä ensin Oppia.fin käyttäjäksi. Jälkitallenteen katsomiseen tarvitset myös BrightTalk-palvelun tunnukset. Jos et ilmoittautunut live-lähetykseen, voit yhä luoda BrightTalk-tunnuksen jälkitallenteen katsomiseen seuraamalla Oppia.fin antamia ohjeita.

Järjestäjä