Mitä arkkitehtuurituotoksia johtoryhmälle kannattaa näyttää?

Kesto:1 t
Kieli: suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

16.2.2022

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Kokonaisarkkitehtuuri tukee johtamista erilaisten tuotosten eli arkkitehtuurikuvausten kautta. Konkreettiset, silmin nähtävät kaaviot ja muut kuvaukset helpottavat asioista keskustelua ja siten päätöksen tekoa. Jossain vaiheessa hoettiin mantraa ’johdon on sitouduttava kokonaisarkkitehtuuriin’ ja tämän innoittama moni arkkitehtuuritoiminto änkesi puoliväkisin johtoryhmään esittelemään tuotoksiaan.  Aina tuo tuotoksien esittely ei johtanut toivottuun lopputulokseen. On nimittäin aika kriittistä millaista sisältöä johtoryhmälle esittelee. Kuvaus joka on ICT-taustaisen arkkitehdin mielestä todella upea, ei välttämättä ole sitä johtajan mielestä.

Käyn webinaarissa läpi asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen kuin esittelee kuvauksia johtoryhmälle.  Yleisten nyrkkisääntöjen (laatukriteerien) lisäksi käydään läpi joitakin konkreettisia esimerkkejä kuvauksista, jotka todennäköisesti kiinnostaisivat johtoryhmäläisiä. 

Aiemmassa webinaarissani (Kokonaisarkkitehtuuri johtamisen tukena) listasin kuvauksia, joita voidaan hyödyntää johtamisessa. Tässä webinaarissa katsomme esimerkkejä siitä miltä nuo kuvaukset voisivat näyttää.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Mitä arkkitehtuurituotoksia johtoryhmälle kannattaa näyttää? Puhuja: Anu Ylä-Pietilä, Senior Consultant (Coala)

Anu on tehnyt pitkän uran julkishallinnossa arkkitehtuurin ja kehittämistoimintojen parissa. Kokonaisarkkitehtuuritoiminnon pystyttäminen ja ennen kaikkea sen toimivana pitäminen ovat Anun ydinosaamista. Kokonaisarkkitehtuurin mallintamisessa Anu pystyy pureutumaan oleelliseen ja arkkitehtuurin viestintä eri sidosryhmille on hänen erityinen vahvuutensa.  Anun mielenkiinnon kohteena ja tavoitteena on yhdistää tulevaisuudessa kokonaisarkkitehtuuri muihin tulokulmiin ja viitekehyksiin – sen sijaan että asioita tehtäisiin laput silmillä omissa siiloissaan.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

 

Järjestäjä