Miten voit arvioida kokonaisarkkitehtuurin työmäärän?

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

8.12.2020

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Kokonaisarkkitehtuurin tekeminen on melko vakiintunutta menetelmien ja välineiden osalta. Pilotoinnilla kokonaisarkkitehtuurin yhteydessä ei siis koesteta sitä, toimiiko kokonaisarkkitehtuuri ollenkaan, vaan sitä, mille korkeudelle kokonaisarkkitehtuurityön rima kannattaa nostaa.

Ennen kuin lähtee asettamaan vaatimuksia kokonaisarkkitehtuurin laajuudelle tai tarkkuustasolle,  kannattaa kokeilla ihan käytännössä, kuinka paljon aikaa kuvausten tekemiseen menee ja onko osaaminen riittävällä tasolla. Sellaisia sisältöjä ei tietenkään kannata laatia, mitä ei pystytä ylläpitämään. Lisäksi on hyvä kokeilla, millainen arkkitehtuurin kuvaustapa ja mallinnuskäsiala toimii, ja viestivätkö tehdyt kuvat riittävän hyvin. Mitään viitekehystä tai notaatiota kun ei suoraan, ilman soveltamista kannata ottaa käyttöön.

Näitä asioita joutuu tyypillisesti iteroimaan muutaman kerran, ennen kuin lähestymistapa loksahtaa kohdalleen. Onkin parempi tehdä kokeilut yhdessä rajatussa kohteessa, kuin koko organisaation laajuisesti.

Tässä webinaarissa kuulet, mitä pilotointi on ja miten siinä käytännössä kannattaa edetä.

Aikataulu:

8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Miten voit arvioida kokonaisarkkitehtuurin työmäärän? Puhuja: Eetu Niemi, FT, Senior Consultant (Coala)

Eetu on tehnyt arkkitehtuurin parissa töitä yli 10 vuotta, niin konsultoinnin kuin tutkimuksenkin piirissä. Hän kuvaa päivittäin kokonais- ja ratkaisuarkkitehtuureita eri toimialoilla sekä tuntee arkkitehtuurin kuvausvälineet. Arkkitehtuurin hyödyntäminen ja hyödyt ovat hänelle tuttuja niin käytännön kuin myös teorian kautta - Eetun väitöstutkimus käsittelee kokonaisarkkitehtuurin hyötyjen syntymistä. Eetu toimii arkkitehtuurikonsulttina Coalassa.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

 

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

Järjestäjä