Ratkaisuarkkitehtuurin kuvaaminen käytännössä

Kesto:1 t
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

7.5.2019

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Toimiiko kokonaisarkkitehtuuri ratkaisuarkkitehtuurina? Voisimmeko laittaa kokonaisarkkitehtuurikuvat tarjouspyynnön liitteeksi tai antaa toteutustiimille työn pohjaksi? Harvemmin. Kokonaisarkkitehtuuri on useimmiten sellaisella tasolla, että kaikki oleelliset asiat eivät siitä näy.

Toisaalta ratkaisuarkkitehtuuria ei kannata tehdä liian tarkallakaan tasolla, etenkin jos tarkoitus on kuitenkin edetä toteutuksessa ketterämmin. Mitkä asiat on oleellista kuvata ratkaisuarkkitehtuurissa ja mitkä voi jättää projektin suunnitteluvaiheeseen? Mahdollisia kuvattavia asioita ja näkökulmia on paljon, joten kuvaamistyöhön on helppo hukkua, jos kuvauksen tavoitteet eivät ole kirkkaina mielessä.

Webinaarissa kuulet vinkkejä ratkaisuarkkitehtuurin sopivaksi sisällöksi.

Aikataulu:

8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Ratkaisuarkkitehtuurin kuvaaminen käytännössä. Puhuja: Eetu Niemi, FT, Senior Consultant (Coala)

Eetu on tehnyt arkkitehtuurin parissa töitä yli 10 vuotta, niin konsultoinnin kuin tutkimuksenkin piirissä. Hän kuvaa päivittäin kokonais- ja ratkaisuarkkitehtuureita eri toimialoilla sekä tuntee arkkitehtuurin kuvausvälineet. Arkkitehtuurin hyödyntäminen ja hyödyt ovat hänelle tuttuja niin käytännön kuin myös teorian kautta - Eetun väitöstutkimus käsittelee kokonaisarkkitehtuurin hyötyjen syntymistä. Eetu toimii arkkitehtuurikonsulttina Coalassa.
 

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan täältä

Järjestäjä