Tiedonhallintamallin kuvaaminen konkreettisesti

Kesto:1 t
Kieli: suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

4.2.2020

Maksuton webinaari
klo9.00-10.00

Tämän vuoden alussa tuli voimaan Laki julkisen hallinnon tiedonhallinnasta. Laki edellyttää viranomaisia ylläpitämään tiedonhallintamallia, joka kuvaa mm. tiedonkäsittelyprosessit, tietovarannot ja tietojärjestelmät riippuvuuksineen. Pelkällä dokumentaation tuottamisella tästä ei selviä, vaan laissa on myös teknisiä ja toiminnallisia vaatimuksia tietojen käsittelyyn liittyen.

Tiedonhallintamalli ei ole pelkästään viranomaisten juttu, vaan se koskee lisäksi esimerkiksi yliopistoja, ammattikorkeakouluja sekä julkiselle hallinnolle palveluja tuottavia yrityksiä.

Taas yhden kuvauksen tuottaminen ja varsinkin ylläpitäminen saattaa kuulostaa työläältä (meillähän on jo esimerkiksi ne GDPR-kuvaukset, eikö vaan). Olisiko kuitenkin mahdollista tehdä kohtuullisella työmäärällä kuvaus, joka täyttää tiedonhallintalain vaatimukset ja todennäköisesti myös osan muista dokumentointivaatimuksista? Ja tämän lisäksi tuottaa hyötyjä kehitysprojekteille, salkunhallinnalle ja muille tekemisille?

Tässä webinaarissa kuulet, miten tiedonhallintamallin voi kuvata arkkitehtuurin avulla. Luvassa on myös käytännön kuvausesimerkkejä.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Tiedonhallintamallin kuvaaminen konkreettisesti. Puhuja: Eetu Niemi, FT, Senior Consultant (Coala)

Eetu on tehnyt arkkitehtuurin parissa töitä yli 10 vuotta, niin konsultoinnin kuin tutkimuksenkin piirissä. Hän kuvaa päivittäin kokonais- ja ratkaisuarkkitehtuureita eri toimialoilla sekä tuntee arkkitehtuurin kuvausvälineet. Arkkitehtuurin hyödyntäminen ja hyödyt ovat hänelle tuttuja niin käytännön kuin myös teorian kautta - Eetun väitöstutkimus käsittelee kokonaisarkkitehtuurin hyötyjen syntymistä. Eetu toimii arkkitehtuurikonsulttina Coalassa.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

Järjestäjä