Tietosuoja - Privacy by Design

Kesto:1 t15 min
Kieli:suomi
Teknologia:Oppia (GoToWebinar)

21.11.2016

Maksuton webinaari
klo8.45-10.00

Tietosuoja-webinaarisarjassa tutustutaan yksityisyyden suojan ja henkilötietojen turvallisen ja vaatimustenmukaisen käsittelyn eri näkökulmiin. Webinaarisarjassa esiintyvät suomalaiset alan vaikuttajat ja toimijat. Aihealueet kattavat tietosuojan aihealueen laaja-alaisesti lainsäädännön vaatimusten ja 2018 voimaan astuvan tietosuoja-asetuksen, hallintatavan, operatiivisen seurannan ja auditoinnin sekä teknologian näkökulmista. Webinaarisarja tehdään yhteistyössä suomalaisten ja kansainvälisten alan toimijoiden sekä tietosuojan kansainvälisen yhdistyksen IAPP:n (International Association of Privacy Professionals) kanssa.

Webinaarisarjan ensimmäisessä osassa "Privacy by Design" kuullaan yhtä 
Suomen johtavista tietosuojan asiantuntijoista Privaon Oy:n toimitusjohtaja Tomi Mikkosta.  Privacy by Design -käsitteellä viitataan systemaattiseen lähestymistapaan, jossa palvelun suunnittelussa otetaan tietosuoja huomioon heti alusta asti yhtenä tärkeänä näkökulmana. Ideana on siis reaktiivisen päälle liimaamisen sijaan lähestyä asiaa proaktiivisesti vaatimukset ja riskienhallinta huomioiden. Suunnittelussa tulee huomioida tietosuojan näkökulma koko tiedon elinkaaren ajan. Esityksessään Tomi kertoo mitä suunnittelussa kannattaa huomioida ja mitä hän itse on oppinut aiheesta 
pitkän kansainvälisen uransa aikana.


Puhujana:Tomi Mikkonen,

CIPT, CISM, CISSP

Toimitusjohtaja

Privaon Oy

 

Tomi Mikkonen on Privaon Oy:n toimitusjohtaja. Hän on Suomen johtavia tietosuojan asiantuntijoita ja työskennellyt yli 15 vuottaa ohjelmisto-, matkapuhelin- ja internet-palveluiden parissa. Useat johto-, ja asiantuntijatehtävät ovat antaneet erinomaisen käsityksen, miten tietosuojavaatimukset toteutetaan käytännössä erilaisissa ympäristöissä. Tomi on ollut puhujana useissa kansainvälisissä tapahtumissa aiheesta “Privacy engineering” eli miten tietosuoja toteutetaan osaksi tuotteiden ja palveluiden DNA:ta. Koulutukseltaan Tomi on diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri Aalto-yliopistosta.


Aikataulu

08.45 - 09.00 kirjautuminen sisään ja tekniikan testaus

09.00 - 09.05 Päivän aiheen ja puhujan esittely (Lari Peltoniemi, Wakaru Oy)

09.05 - 10.00 Tomi Mikkosen esitys


Webinaari on maksuton ja katseltavissa myös jälkikäteen OPPIA.FI BRIGHTTALK -kanavassa. Webinaarisarja antaa hyvää pohjaa CERTIFIED INFORMATION PRIVACY MANAGER (CIPM) -sertifiointikoulutukselle.

Järjestäjä