ITIL® 4 Strategist: Direct, Plan and Improve

Kuvaus

ITIL® 4 Strategist: Direct, Plan and Improve -moduuli (DPI) tuo osallistujille taustaa miten hyödyntää ITIL:n parhaita käytäntöjä nopeasti kehittyvän organisaation strategian toteuttamisessa ja seuraamisessa. Valmennuksen aikana käsitellään mitä tarkoittaa toiminnan ohjaaminen ja suunnittelu palvelujohtamisen sekä organisaation strategian näkökulmasta. Yhtenä osa-alueena huomioidaan myös organisaation hallintomalli, riskienhallinta sekä vaatimusten mukaisuus – miten varmistetaan, että tuotetaan hallitusti palveluita vastaten organisaation sekä asiakkaiden tarpeisiin sekä vaatimustenmukaisuuteen (compliance). Johtamisen sekä ohjaamisen näkökulmasta tuodaan myös perusteet tiimityön luomiseen ja ohjaamiseen sekä mikä merkitys on vaikuttamisella sekä innostamisella. Myös jatkuvalla parantamisella on tässä yhteydessä tärkeä rooli. Edellä olevat kokonaisuudet pitää pystyä mahdollistamaan riittävällä ketteryydellä mutta säilyttäen hallittavuuden.

Moduuli sisältyy sekä ITIL® 4 Managing Professional että ITIL® 4 Strategic Leader kokonaisuuksiin.

Valmennuksen hyödyt

Valmennuksen jälkeen osallistujalla on perustiedot seuraavista aiheista:

 • Strateginen ohjaus hallinto ja liiketoimintatavoitteiden mukaisesti, tavoiteasetanta
 • Periaatteet joustavalle ja sietokykyiselle palvelun toimittamiselle; kyky mukauttaa toimintamallia organisaatiossa ja ymmärtää miten arvovirtoja hyödynnetään
 • Tuki muutosjohtamiselle; varmistaa, että muutoshankkeet tukevat strategista suuntaa ja miten suunnitella sekä kontrolloida toimintaa
 • Vahvistaa jatkuvan parantamisen kulttuuria organisaatiossa, hyödyntäen myös Lean, ketterän kehityksen sekä DevOps parhaita käytäntöjä
 • Tukea selkeää päätöksentekoa organisaatiossa

Kohderyhmä

Valmennus sopii ITIL® 4 Foundation -valmennuksen jälkeen esimerkiksi:

 • Johtajille ja päälliköille, jotka ovat mukana strategian suunnittelussa tai jatkuvasti kehittyvän tiimin tai palvelun kehittämisessä.
 • Toiminnan kehittäjille, tuote- ja palveluomistajille sekä organisaatiomuutosvastaaville
 • IT-ammattilaisille hallintoon, riskeihin ja vaatimustenmukaisuuteen liittyen (GRC; Governance, Risk, Compliance)

Kohderyhmään kuuluvat lisäksi esimerkiksi seuraavat roolit: Continuous Improvement Manager, Change Manager, Capacity Manager, IT Operations Manager, Cloud Architect, Enterprise Architect, Service Portfolio Manager, Service Designer, Risk Manager, Information Security and Compliance Manager, Cloud Systems Engineer

Sisältö

 1. Key concepts of Direct, plan & improve
 2. Scope, key principles, and methods of directing and planning
 3. Role of governance, risk and compliance (GRC)
 4. Key principles and methods of continual improvement
 5. Key principles and methods of communication and organizational change management
 6. Key principles and methods of measurement and reporting in DPI
 7. How to direct, plan, and improve value streams and practices

Valmennuksen aikataulu

3 päivää, klo 9–16

Esitietovaatimukset

ITIL® 4 Foundation -sertifikaatti

Valmennusmateriaali

Valmennusmateriaali on englanninkielinen. Materiaali toimitetaan osallistujille etukäteen PDF-muodossa.

Sertifiointi

Valmennuksen hinta sisältää englanninkielisen online-tentin, jonka suorittamiseen osallistuja voi varata valmennuksen jälkeen itselleen sopivan ajan. Ohjeistus tentin varaamiseen ja tenttimiseen käydään läpi valmennuksessa.

ITIL® 4 -jatkovalmennukset

ITIL® 4:ssä on yhteensä viisi jatkovalmennusta, jotka käsittelevät kunkin aihealueen ajattelu- ja toimintamalleja sekä tärkeimpiä kyvykkyyksiä (practices). Moduulit voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä.


ITIL® 4 -laajennusmoduulit

ITIL® 4 -laajennusmoduulien avulla vastataan organisaatioiden liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin. Laajennusmoduulit, joissa ei ole esitietovaatimuksia, voit suorittaa myös ilman ITIL® 4 Foundation -sertifikaattia. Perustiedot ITIL-viitekehyksestä ja termistöstä käydään läpi valmennuksissa.


Katso esittelyvideo ITIL® 4 -jatkovalmennuksista

 

ITIL® is a registered trademark of AXELOS Limited, used under the permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The SwirlTM is a trademark of AXELOS Limited, used under the permission of AXELOS Limited. All rights reserved. Wakaru Oy is an Accredited Training Organisation for ITIL®.

Ohjelma

Kurssin ohjelma

 • 1 — Key concepts of Direct, plan & improve
 • 2 — Scope, key principles and methods of directing and planning
 • 3 — Role of governance, risk and compliance (GRC)
 • 4 — Key principles and methods of continual improvement
 • 5 — Key principles and methods of communication and organizational change management
 • 6 — Key principles and methods of measurement and reporting in DPI
 • 7 — How to direct, plan and improve value streams and practices

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Järjestäjä